意見反饋
義工

產前產後 今日: 6|主題: 241064

電奶泵

複式洋房

國民生產總值:192

電奶泵

電奶泵, where? which one?

洋房

國民生產總值:78

Re: 電奶泵

其實有好多隻牌子,你可以去下永安、西田、Jusco同埋荷花到睇。我自己就用緊Nuk - 係親戚送。都幾多媽咪用ga!

洋房

sorry ah!我睇錯咗。
我都有買,但係現在記唔起邊隻牌子。我老公係萬寧買的!唔貴約300元。日本出的。

別墅

國民生產總值:855

前個星期,WingOn減價,我都買

禁止訪問

國民生產總值:1457

別墅

國民生產總值:610

我朋友推薦用MEDELA 迷 你 型 乾 濕 電 吸 奶 器~around $6xx 瑞 士 出 產

說明:
全 港 唯 一 全 自 動 迷 你 電 動 奶 泵 無 需 自 己 放 氣, 安 全 活 門, 保 持 吸 力 穩 定, 避 免 乳 頭 破 損.

吸 力 調 校 制, 以 適 合 各 人 需 要.

內 附 濕 電 火 牛, 可 用 濕 電 操 作.

高 級 耐 熱 膠, 可 用 藥 水、沸 水、蒸 氣 或 醫 院 高 溫 消 毒 爐 消 毒.

組 合 式 設 計, 配 件 可 靈 活 調 用 於 MEDELA 牌 其 他 型 號 吸 奶 器.

複式洋房

Where can I buy it? Switzerland?

男爵府

國民生產總值:9861

2019新春慶豚圓 2019勳章

lychoi4012,
我將會用呢種PUMP(瑞士),比其他電PUMP靜好多ga,大約$13xx!
click here to see

1)九龍荔枝角青山道485號九龍廣場19樓1902-3室
電話 : 2402-2188
2)銅鑼灣百德新街 2-20 號恒隆中心 18 樓 1815 室
電話 : 2882-7922
Model No: Lactaline Personal Breastpump(廣華都係用呢種,不過我會响瑪麗生)

洋房

Gmajor & Makwinny,

我剛剛放工。一返到屋企立刻覆你們。你們好!我泵奶的時候初初會覺得痛ga,但係一想到係俾BB食就會唔痛,當你泵多幾次便會習慣。okay的!

我所買的奶泵係用電池手動按制,不是全自動!如果買全自動我想都幾貴。適合大多數的媽咪。個名好似叫ChaCha。

我只係用咗1個多月,我囡囡沒有耐性,全程我都係用奶泵泵出嚟!人哋話要有嘢刺激乳頭先有奶出。that's why 我唔係好多奶俾我囡囡食。到後期,泵嚟泵去都係得1安1日。結果放棄了。

:-(

複式洋房

泵奶好辛苦,不過有同事唔使用泵都餵咗九個月,全靠古法 - 用手jee.

子爵府

國民生產總值:11724

我初初用電泵都覺得好痛,每次又淨係PUMP得兩安到,後來轉O左用手渣,因為好D多少少同埋唔洗咁痛,最近又用返電PUMP,因為淨係要出街至PUMP定一支,所以PUMP之前幾餐都餵同一邊,之後一邊餵一邊PUMP另一邊,一次可以PUMP到5安。

別墅

國民生產總值:610

lychoi4012 寫道:
Where can I buy it? Switzerland?

我見永安,萬寧,荷花都有得買!你可以參考呢個網頁!
http://www.wingonet.com/product/product_detail.php?lang=ch&prod_id=2303

複式洋房

國民生產總值:242

電奶泵有得出租喎!
我有個friend幾個月前生咗, 佢租電奶泵用, 但响邊度租我就唔記得咗, 價錢都唔記得. 若果部機要幾千蚊, 租大約$100-300, 咁我寧願租.
因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

子爵府

國民生產總值:11591

我朋友推薦用MEDELA 迷 你 型 乾 濕 電 吸 奶 器~around $6xx 瑞 士 出 產

我都係用呢隻,好方便。
ps租o個隻電泵係一座,好大舊,唔可以拎出街用o架,因為我返工要泵奶,所以唔可以用租o個隻。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.