意見反饋
義工

心聲留言 今日: 2|主題: 16004

跳至
唔知點解依家自己個女3歲幾大,個心就有時想.....

複式洋房

國民生產總值:450

唔知點解依家自己個女3歲幾大,個心就有時想.....

個女依家3歲幾大個心有時好想抱下bb,但我身邊朋友又無bb比我抱,個女依家開始攬一陣都唔比我攬係要走開,早3年前自己諗一個就夠了好似好堅決唔會再生咁,但依家諗法又好似有小小唔同左,真係得意........
依家會諗得一個將來個女會唔會好悶呢??
無哥哥姐姐或妹妹弟弟陪佢成長 :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

Re: 唔知點解依家自己個女3歲幾大,個心就有時想.....

其實如果你經濟許可...同老公商量下囉...不過你承唔承受到...又要湊bb...又要照顧個女先...唔想你到時話後悔生bb...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

國民生產總值:14907

Re: 唔知點解依家自己個女3歲幾大,個心就有時想.....

始終都係果句 , 玩人地果d就好玩 , 到自己既 , 你對佢所要付出既 , 真係無窮無盡 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

公爵府

國民生產總值:26460

禾都好想生多個

伯爵府

國民生產總值:19296

好媽媽勳章

adidas & 靜藍媽媽,

生啦, 生啦, 我都係驚第時我地兩老有乜事, 淨番佢一個咪好慘, 所以係亞囡兩歲半時已努力造人, 依家... 嘻嘻, 呢個月底就預期產咯.

男爵府

國民生產總值:5311

2019勳章

sarahlee,

恭喜,恭喜 !!

其實我都好想生多一個,最初生完阿仔之後,好堅決會生多一個,但當阿仔越大,我就越唔想生,因為我見阿仔從小就好抗拒同小朋友玩,自從我姑仔個 bb 出世後,我個仔就變得非常野蠻,妒忌心更加表露無遺,醋意很濃,佢唔會蝦表弟,不過就成日發我o地大人脾氣,表弟之前o黎奶奶度住o左幾日,我個仔變得沉默寡言,夜晚不停發開口夢,又咸又要抱實

大宅

國民生產總值:3012

我都係, 呀女大左好想抱bb架

我都係, 驚第時我地兩老有乜事, 淨番佢一個咪好慘, 呢個係我地決定生多個的原動力 個女大左真係唔多肯比你抱架 :-(

起初我個女都勁吃醋, 打細佬, 唔比我抱細佬....到依家都仲有少少架, 但我話細佬大個會同佢玩, 會保護佢, 第時父母不在細佬仲會同佢一齊, 佢就好開心 而家仲學我鍚下細佬添

經濟許可的不妨生多個

男爵府

國民生產總值:6227

我都好懷念囡囡初生成舊棉花糖咁~~

大宅

國民生產總值:1138

我都怕個仔大著不肯俾我抱, 所以e+一有時間就會抱佢,
不過有時佢都不肯俾你攬, 要自己落地玩.

珊瑚宮

國民生產總值:100876

不如以過來人身份分享下

大宅

國民生產總值:1371

通常想要第二個小孩都是左諗右諗,一於即刻行動喇.

大宅

國民生產總值:2597

2個唔打架時真係好開心 ,
一開戰就哈哈哈

長痛不如短痛, 早生早教 , 唔會代溝

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

我一路都唔鍾意小朋友, 結左婚好耐先生阿女,(老公好恨), 家陣阿女8歲, 由佢出世開始, 我都冇諗再生, 家陣梗加唔生啦, haha, 因為已經係高齡啦! 阿女好似我, 對小朋友又係冇乜反應, 唔係太鍾意個隻。唔知係咪我細個湊住幾個細妹, 人地玩乜我都冇份既, 真係怕左湊小朋友!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

國民生產總值:6949

我都係好鍾意bb架,可惜我個囡唔鍾意比我抱/攬:-( 我亦冇勇氣再生多個,已同老公講明收山喇 我有時都會諗,第時我地去

大宅

國民生產總值:3049

我有四個, 最細 2.5歲 但. . .  

我仲係好恨湊bb架, 尤其係 3-9個月個d, 又香又可愛, 比我有錢 有建康真唔怕再生架 !  :mrgreen:
Msma

侯爵府

國民生產總值:21267

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實我都好想生多一個, 但我已經係高齡生囝囝, 而家更加係超高齡添啦, 唉, $$$$$$$ 又係另一個問題. 如果你唔係高齡的話, 經濟條件又許可的話, 又喜歡小朋友就生多個啦.

伯爵府

國民生產總值:15915

邊個吾想一仔一女,開開心心,熱熱鬧鬧.不過都係怕自己頂吾順湊兩隻B,仲有都係$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

大宅

國民生產總值:1138

我亦係好喜歡bb, 跟老公講很耐數, 佢才答應我生,
因為我都係高齡, 心裡都明白,不會再生第二個了,
趁阿仔細, 有得俾我抱就攬多d, 可惜, 阿仔不喜歡,
總是想落地爬, 我都會擔心我們老了, 佢一個人會孤單,
有事沒人可以商量, 不過真的沒體力, 沒精力, 沒$$$$
再去要第二個了.

男爵府

國民生產總值:7709

如果經濟許可, 我覺得應該生啦!
可能我自己都有妹妹, 我老公有細佬 ~ 所以我生左囡囡後, 老公已經計劃第二個, 現在己19週啦!我老公話當我地體力和精神都應付到好快d生啦!
Don't worry!Be happy!

公爵府

國民生產總值:26460

sarahlee 寫道:
adidas & 靜藍媽媽,

生啦, 生啦, 我都係驚第時我地兩老有乜事, 淨番佢一個咪好慘, 所以係亞囡兩歲半時已努力造人, 依家... 嘻嘻, 呢個月底就預期產咯.

嘩!你就好啦!恭喜哂呀!禾都好想生呀!最好係孖仔

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.