懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕初期,子宮常常有"挪"住小小痛的感覺正常嗎??

請問有了BB一個月,子宮常常有"挪"住小小痛的感覺,是否應該是這樣的呢??

別墅

原文章由 hkbc0817 於 05-11-3 01:21 發表
請問有了BB一個月,子宮常常有"挪"住小小痛的感覺,是否應該是這樣的呢??

我有¨挪¨住咁小小痛, 但係唔係o向肚o既正中, 而係o向子宮兩邊. 我朋友話因為¨孕帶¨要拉長所以係咁架喎.
只要唔流血流啡, 又唔係好肚痛就冇事架喇

複式洋房

唔好太粗勞,唔好拿重野,樣樣事小心,慢慢來,唔好太心急,好好安胎,因為懷孕初期要好小心,正如wywlee 講只要唔好流血或啡色就可以安心些

複式洋房

I am week 5 right now and I also have the same feeling, i.e. 子宮常常有"挪"住小小痛的感覺. I went for checking yesterday and the doctor told me it is normal symptom. As long as 唔好流血或啡色, it is normal and okay. No worries! :)

大宅

我都有咁既情況,有次仲痛到標汗, 佢係好似m痛加去廁所果種痛, 我過佐10week後就無痛啦, 亦無任何流血流啡既跡象, 所以唔駛擔心

子爵府

係呀, 會o甘o家, 我果時都有o尼個情形o家, 樣樣小心就ok o家la~ 放心o拉!!~

原文章由 巴士 於 08-10-5 22:30 發表
我都有咁既情況,有次仲痛到標汗, 佢係好似m痛加去廁所果種痛, 我過佐10week後就無痛啦, 亦無任何流血流啡既跡象, 所以唔駛擔心

首頁

尾頁

跳至