意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 52|主題: 39214

我好唔開心, "le"件事唔講唔舒服, 俾我呻下!!!!!

民房

國民生產總值:23

我好唔開心, "le"件事唔講唔舒服, 俾我呻下!!!!!

有一晚我個姑9打電話

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

Re: 我好唔開心, "le"件事唔講唔舒服, 俾我呻下!!!!!

比著我會嬲個衰佬嬲好耐...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

國民生產總值:3103

畀面勳章

Re: 我好唔開心, "le"件事唔講唔舒服, 俾我呻下!!!!!

雖然這種男人念親情,屋企人有事必定赴湯蹈火,但......如果係我實比佢激死,一定嬲C佢

子爵府

國民生產總值:10073

呻完都係要捱架…搵個機會同你姑奶講下囉…男人成日都話講義氣…何況0個個係佢家姐…頂住先啦!

子爵府

國民生產總值:14569

如果是我一定嬲c喇!!! ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

大宅

國民生產總值:1272

你嬲係好應該,如果係我都一定會好hurt.... :evil:

複式洋房

國民生產總值:261

唉實在太大意啦! 再且我唔覺你自私囉, 你老公先自私, 同你商量一下都冇就借俾人, 仲要出動埋你d 私己, 唔係話乜0野囉, 今時唔同往日, 屋企兄弟姐妹幾親都好, 一講到$, 可以反晒面0架! 我老公 whole family係0甘, 我媽咪屋企人又係0甘, 我死鬼老豆d屋企人一樣係0甘! 我亞媽個最細妹可以為0左錢想害我婆婆坐監 (有d離題,不過我係想講出因財失義0者), 銀行又加0左半厘息. 都黐筋0既!

yee, perria 你囝囝叫isaac 呀, 我個be都係wor, 不過spelling 唔一樣,我0個個係 izaak

珍珠宮

國民生產總值:37583

畀面勳章 大廚勳章

我都覺得你老公應該同你相量左先, 得你同意先借lor, 唔好話幾十萬啦, 我老公借俾佢細佬幾千都要問準我先. 我最後都好唔情願咁借, 又話一個月後還, 一個月又一個月, 問都問到我口嗅, 依家都唔知還左未.

你嬲係絕對冇錯.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

國民生產總值:1613

你嬲係無錯架
老實講,10萬喎,自己又唔係有大把
自己親人都要諗過度過先啦
借得比佢又預左佢唔會短期內還到
你老公今次係太大意啦
本來只係佢錢0既話
佢就大聲
但而家仲要你都出埋一份,
就有d唔應該啦
i mean佢可以借晒佢自己d錢比佢家姐
雖然係兩公婆,但佢無理由要你都take呢個risk囉!
lee d唔係自私,係正常架。

阿姑奶有樓都唔按來幫自己個老公
玩下手同佢老公離埋婚
佢一陣間話d錢只不過係幫佢老公借
叫你自己追佢還果時
果d錢仲凍過水呀

希望你姑奶還錢啦

翡翠宮

國民生產總值:76971

唔好意思我想問咁你姑9有無話幾時還同點還法呀? 老實講佢有兩層樓老公唔生性既咪賣左一層囉做咩要 r 爛塊面問人借呀? 你姑9又係幫唔落的, 若果佢短期耐可以還到都ok, 但佢想拖長黎還就真係應該建議佢賣左層樓好過 佢太自私啦, 唔顧下其他人都有既, 不過可能佢以為你地都有多餘錢先借比佢啫, 一係你下次同佢呻下話你地都好手緊囉, 睇下佢會唔會識做

大宅

國民生產總值:1613

不過可能佢以為你地都有多餘錢先借比佢啫, 一係你下次同佢呻下話你地都好手緊囉, 睇下佢會唔會識做

姑奶一陣同返佢細佬報寸
盞返屋企又嗌過交
但唔暗示下又好似太大方............

男爵府

國民生產總值:7831

大廚勳章

男人真係好無腦,自已有頭家都唔識為頭家打算吓,真係激死人,我老公都係咁,我99一路都有野做(6299住公屋,唔大使),我老公&姑仔都有畀家用佢,但99公司上個月遣散,都賠左十幾萬,我老公勁白痴,問我99夠唔夠$$使,話畀多D家用佢,返到屋企,即刻畀我訓話,佢要供樓,每個月8-9千,屋企其他雜費又要2-3千,佢無畀過家用我,我都係用自己份糧去買餸,日用品,去旅行又係我出$$,我一向都唔同佢計,佢仲話想生BB,但咁大個人一D計劃都無,第日真係生左BB,我會自已湊,又無咁D收入,我唔介意同佢挨,但要挨得有價值,我話孝順父母係應該,但都要為將來個BB打算,如果唔生BB,我理得佢,反正自己搵自己使,佢都無得駁我,因為佢好想有小朋友,我一句唔生即刻投降,而家養個小朋友你估少$$呀,真係

民房

國民生產總值:40

RL0808,

你嬲係好正常, 比我有排嬲.
係姑9有2層樓都問你o地借錢, 如果佢真係唔掂又唔同. 你自已都係供緊樓, d 息今年加了幾次, 果幾十萬放在層樓, 你o地不知供得幾舒服. 現在真係無了期等佢還錢.
如果你唔 就假

男爵府

國民生產總值:7118

你姑9都想同老公離婚架啦, e+佢都唔願用自己d錢去幫老公, 要問你地借錢, 日後真係離左婚, 佢仲點會還錢比你呀? 佢計劃定日後大大聲講, d錢係個衰佬用, 唔係佢用, 你要就問番個衰佬啦。 [size=small]貧賤夫妻百事哀、大難臨頭各自飛。你姑9都係有問題, 如果比我, 即使老公答應, 事後都可以話:原來定期未到, 唔取得d錢, 係都遲d先喇。 然後你2公婆再慢慢商量, 手上既cash有最多可以預多少出黎, 但一定唔可以全份身家, 假設20%, 呢20% 你都預佢地還唔到而又唔影響到你地日後生活既, 就借比佢lor。

有時幫人都要量力而為, 佢地都未到絕路就比番d壓力佢地自己承擔下先啦。

比我都一定勁嬲, 自己份c己絕對唔會取出黎借比佢地。

民房

國民生產總值:23

doll, ringoivy,

我姑9唔係借10萬, 係幾十萬, 而且佢只係同我老公講逐

別墅

國民生產總值:855

RL0808
我都有個類似咁既姑奶,不過冇您咁大單,我覺得簡直係“穩”細佬笨 ,我個衰到成日打電話同99呻窮,但成日見親佢又換電話,自己屋企又有車,平時用Taxi代步,都唔知咩世界,好激氣!!!

珊瑚宮

國民生產總值:113477

好媽媽勳章

真係(鄧)你激氣啊

大宅

國民生產總值:4999

如果係我, 我一定同我老公死過,

死都唔借比佢...

翡翠宮

國民生產總值:76971

rl0808,

其實一開始你就唔應該幫你老公手, 因為佢話唔夠錢就尤佢唔夠錢借囉, 你要同佢分柝, 因為當一個人想幫人時真係可以盲目做事的, 但你作為第三者心水會清, 所以當時你好應該拒絶借貸, 大條道理去拒絶佢, 一) 佢有兩層樓即使賣左一層都仲叫做有地方落腳唔使擔心, 二) 佢仲有架車, 即使二手車賣得幾千得幾千, 淨係呢兩個point都足夠唔借錢啦, 因為最基本既佢地自己都無做到, 若然佢賣左層樓同車都唔夠填數都仲有情講, 但家陣大拿拿幾廿個借左比佢我就係窮光蛋, 但佢條杏家富貴仲係依然富貴, 做咩要我黎同佢弊唉呀 不過家陣唔借都借左就無謂再為呢件事 同鬧交啦, 你不如同老公商量一下點樣要佢盡快還錢法好過啦, 你同老公講你唔怕做醜人, 叫老公下下响你朶話你日哦夜哦叫佢盡快還番筆錢好過啦, 你姑9若然咁抵死話自己無本事一筆過還的話咪單刀直入比以上兩個方案佢 你同老公講佢呢d人你唔迫佢到時真係一個唔覺意離左婚一陣 :-( 想剎賴咁點算 你話唔通真係要大吉利事你入廠大修先捨得追番條數咩

複式洋房

國民生產總值:268

你姑9實在太過分,兩公婆有問題唔該自己c惦佢,唔好煩其他人,又唔係c人蹋樓,做乜要人借錢幫佢?你地一家有大有細喔。我就比較悲觀,佢咁鬼厚面皮,邊有咁順攤快快還錢呀?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.