跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: BB瘦左啦

Hi 薳然媽媽/Heiheima,

Thanks for your advice.
Ah! Need 1/2 year to clear the "yellow". I guess I need to stop all red/yellow food la!

I'm really busy these days coz my elder daughter started her K1 in Sep and need to join various courses.........both busy for the children and also for my job.

Yes, Wai Yin ate congee for 2 months la, she likes it very much. How about your daughter? Drinking milk better or not? How about the solid food? She likes or not?

(Actually I want to type Chinese (seems more friendly) but it will cause me much longer time.........)

大宅

請問黃有乜野問題,因為我一個星期都會比囡囡食一至兩次紅蘿蔔同南瓜,我覺得佢有d黃...

禁止訪問

大宅

CuteMom,

無問題啦, 打中英文都一樣咁親切 :lol:

希望蕙研d黃快d退啦 !

我都估您呢排忙架啦, 因為自從七月就好少見到您lu. 您個工人帶兩個小朋友應付得okay嗎 ? 家姐開頭返學有無扭計呀 ? 好多小朋友要一輪至可以適應到.

薳然同蕙研一樣好鐘意食固體食物, 不過我呢半個月至開始比薳然食一餐粥, 因為薳然唔多肯飲奶(工人餐餐要"蟻"佢至飲), 我又驚個工人揍佢又揍得辛苦, 唔駛佢搞咁多野, 所以照比薳然食糊仔, 多d營養同方便d. 所以咁遲至比佢食粥仔羅.

不過薳然有小小濕疹, 對好多食物都有敏感, 我依家要放慢比佢試新食物既步伐 :cry: .

蕙研係咪又好好動呢? 我地呢班馬騮b, 我地揍佢地真係揍得好辛苦, 你有無同感呢?

CuteMom 寫道:
Hi 薳然媽媽/Heiheima,

Thanks for your advice.
Ah! Need 1/2 year to clear the "yellow". I guess I need to stop all red/yellow food la!

I'm really busy these days coz my elder daughter started her K1 in Sep and need to join various courses.........both busy for the children and also for my job.

Yes, Wai Yin ate congee for 2 months la, she likes it very much. How about your daughter? Drinking milk better or not? How about the solid food? She likes or not?

(Actually I want to type Chinese (seems more friendly) but it will cause me much longer time.........)

別墅

薳然媽媽,

why don't you give 薳然 2 meals of congee?? now sometimes I also give 芷柔 食糊仔...you may consider to put more food choices on the congee....

"...不過我呢半個月至開始比薳然食一餐粥, 因為薳然唔多肯飲奶(工人餐餐要"蟻"佢至飲), 我又驚個工人揍佢又揍得辛苦, 唔駛佢搞咁多野, 所以照比薳然食糊仔, 多d營養同方便d. 所以咁遲至比佢食粥仔羅."

芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

大宅

all mun
hi!小斑病病,請不要介意我詳細說 :
她 lee三日瀉,沒發燒,沒嘔吐,有肚痛(見佢已訓,突然好似蝦米卷住,之後喊),便帶有黏液~
第一天已瀉不消化既紅蘿蔔,(已瀉四次)
第二天已瀉不消化奶粉粒.
今天已看醫生,要轉豆奶粉,食藥水.
由於醫生說要開稀奶,(1安奶:5安水),咩都無味,小斑不飲,她好堅持唔飲,餓了二次,要溝現飲奶粉+豆奶粉.
今次瘦得多~都唔知今次做錯d咩,令佢病~
而且奶奶老爺會背後怪我,點解bb病呀~:cry:
而且小斑bb在威院出世時,加入"輪狀病毒測試"計劃,
有可能現開始發作(現未肯定,因如未好,要取便測試)
醫生說秋季多小朋友潟及嘔,要小心處理,要幫bb量溫度.
還有因現小朋友此階段,咩都放入口試,咬,要常清潔玩具,手腳及屋企.
請各位媽媽留意秋季.
:cry:
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

thanks 小斑.
wish your bb get well soon.

大宅

小斑,

千其唔好怪自己啦!
您自己都要小心身體呀 !
bb好易瘦, 亦都好易肥架,
小班好快就好返架啦,
您到時比返多d有營養既食物佢,
佢就好快打回原型架啦 !

大宅

Alicia媽咪,

等薳然食埋呢罐米糊先啦 ! 我唔想side野呀麻

Alicia媽咪 寫道:
薳然媽媽,

why don't you give 薳然 2 meals of congee?? now sometimes I also give 芷柔 食糊仔...you may consider to put more food choices on the congee....

"...不過我呢半個月至開始比薳然食一餐粥, 因為薳然唔多肯飲奶(工人餐餐要"蟻"佢至飲), 我又驚個工人揍佢又揍得辛苦, 唔駛佢搞咁多野, 所以照比薳然食糊仔, 多d營養同方便d. 所以咁遲至比佢食粥仔羅."

別墅

薳然媽媽,

Happy to chat here again (actually, lazy at the office!)
薳然still hate milk? But no problem la coz she is still a "big size" baby ma! Not like Wai Yin, she's taking many food every day (3x 8oz milk, 2 big bowls congee with meat & vegetable, many biscuits/bread, fruite sauce mixed with cereal) but she is still ~9kg only. The problem is that she can't sleep well during day time, she will wake up frequently eg. after half hour of sleep but see her face is still sleepy woo. Really don't know why??? What's the weight of 薳然now?

If 薳然likes solid food, try various kinds of food earlier la! I also advise other moms to do that because their acceptability to food is highest before 1, after 1, they have their own choice and will be more difficult to try new food ga....I see many friends' children are like that, now they are 2-3 and need to force them to try/eat this & that.

For my maid, I'm considering to change to a Philipino though her contract will end by next Aug...coz she's stupid and has poor memory, can't read/speak English....feel headache with her as I need to remind this & remind that.......better spend more time with my girls ah.......How's your maid?

別墅

小斑,

No problem ga. When baby gets older, they will have more sickness, don't too bother that. They can loose and gain weight very easilly (not like us ga, difficult to loose weigh....hei)
If she dosen't like the soya milk, actually feeding some plain congee is OK ga (if she like solid food). Hope your baby will get well soon..

大宅

CuteMom,

雖然工人好鍚薳然, 好似當左佢係自己個囡咁 (我有時望眼仔見佢攬住我個囡好冧咁款), 我有時因為咁好安心, 但又因為咁, 我覺得佢好唔識做law, 因為晚上我老公同我諗住同個囡親子時間, 但佢硬係o係樹坐埋黎一齊玩, 搞到我老公要走人, 又學我唱我首本名曲"my bonnie"比個囡聽 :tongue: (只係我一個人唱比個囡聽架麻, 佢又抱住薳然唱, 薳然第一次聽佢唱, 即刻眼定定, 個樣好似係樹諗點解auntie唱比我聽), 或者佢想個囡勁跟佢, 我地無佢唔得law. 我都諗住第日完左contract唔幫佢續約, 因為查實佢份人都好固執 & d英文真係..... , 依家薳然仲話係bb, d英文一舊舊都還可以, 但我驚到時薳然兩歲學埋佢d "流利"英文, 就真係死火 . 我到時或者會轉個會講好好廣東話既印印 law.

您轉個賓賓到好, 起碼可以教到家姐d英文 .

薳然有dd濕疹呀, 所以對好多食物敏感, 我之前聽您講, 嘗試比多種唔同食物比薳然試, 試吓試吓, 佢原來好多食物都唔食得, 包括好簡便既白麵包 (因有蛋白), 三文魚, 雪藏魚, 雞都好似有小小. 所以我要慢慢黎.

薳然同蕙研一樣重呀, 9kg多dd .

蕙研飲到8oz奶奶, 好好呀 . 薳然餐餐都要人tum佢飲, 有時要比佢玩吓個門柄, 有時要開水喉, 有時要一路比佢meet, 有時要望街景, 我都唔知係咪之前整慣姿勢, 搞到佢飲奶時, 要掉起黎買 . 早兩日至同老公講, 一係由佢餓吓, 唔飲就算, 費事整慣哂, 但係我老公話唔好喎, 都唔知佢幾時至生性 .

您有無播d bedtime songs比蕙研聽吓呀 ? 好似幾好架, 薳然一聽就瞓, 雖然要抱住.

複式洋房

小斑,
truly wish ur sweetie will get well soon...
be sure your baby's tummy doesn't catch cold, specially when baby sleeping...

i fully understand ur feeling... take it easy... she will recover very very soon...

小斑 寫道:
all mun
她 lee三日瀉,沒發燒,沒嘔吐,有肚痛(見佢已訓,突然好似蝦米卷住,之後喊),便帶有黏液~
由於醫生說要開稀奶,(1安奶:5安水),咩都無味,小斑不飲,她好堅持唔飲,餓了二次,要溝現飲奶粉+豆奶粉.
還有因現小朋友此階段,咩都放入口試,咬,要常清潔玩具,手腳及屋企.
請各位媽媽留意秋季.

大宅

小斑 寫道:
all mun
請各位媽媽留意秋季.

小斑:

係丫, 你唔好怪你自己啦! 係 bb 都會病架啦, 有乜可能唔病架呢. 下次小心 d 咪得囉. :-| 奶粉+豆奶粉都 ok 呀 (如佢嫌 d 味太淡).

"輪狀病毒測試" 計劃係乜來架?

係啊, bb 呢個階段係咩都放入口, 好易食倒 d 不潔東西的.

Joycelyn

別墅

It will be better if our maid can be mixed, coz my Yan Yan seldom play with Wai Yin (I guess she doesn't know how to play) though I know that she loves my baby.......
[quote]
薳然媽媽 寫道:
CuteMom,

雖然工人好鍚薳然, 好似當左佢係自己個囡咁 (我有時望眼仔見佢攬住我個囡好

別墅

Wai Yin had allergy to many food she ate before, but if you keep on trying, one day....no more allergy ga......That's the case for Wai Yin, before she was sensitive to egg york (you know this is good for baby ga), everytime she ate, there will be red dots on the face. But I can't wait and let her eat 1/4 everyday and no more red dots la, now she can eat one on alternate day.....

[quote]
薳然媽媽 寫道:
CuteMom,

薳然有dd濕疹呀, 所以對好多食物敏感, 我之前聽您講, 嘗試比多種唔同食物比薳然試, 試

大宅

CuteMom,

真係 我都打算今個星期比dddd蛋黃薳然試吓. 不過薳然塊面有點點時, 個人會好忟憎, 成日周圍卒 :cry:

CuteMom 寫道:
Wai Yin had allergy to many food she ate before, but if you keep on trying, one day....no more allergy ga......That's the case for Wai Yin, before she was sensitive to egg york (you know this is good for baby ga), everytime she ate, there will be red dots on the face. But I can't wait and let her eat 1/4 everyday and no more red dots la, now she can eat one on alternate day.....

大宅

Joycelyn 寫道:

小斑:

係丫, 你唔好怪你自己啦! 係 bb 都會病架啦, 有乜可能唔病架呢. 下次小心 d 咪得囉. :-| 奶粉+豆奶粉都 ok 呀 (如佢嫌 d 味太淡).

"輪狀病毒測試" 計劃係乜來架?

係啊, bb 呢個階段係咩都放入口, 好易食倒 d 不潔東西的.

Joycelyn

joycelyn
多謝你既安慰.
輪狀病毒測試係腸病毒既一種,多在嬰兒期發生,現仍未發現此病既誘因,故威院與一間藥廠做緊臨床測試.
剛我bb在威院出世時,有醫護人員向我們講介此計劃,我先生想bb參加,咁就參加了,而且有人跟進bb健康到2歲半及打五合一針+口服疫苗測試(有堅及流),但係我們不會知道.
希望解答到你啦~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

小斑 寫道:
joycelyn
多謝你既安慰.
輪狀病毒測試係腸病毒既一種,多在嬰兒期發生,現仍未發現此病既誘因,故威院與一間藥廠做緊臨床測試.
剛我bb在威院出世時,有醫護人員向我們講介此計劃,我先生想bb參加,咁就參加了,而且有人跟進bb健康到2歲半及打五合一針+口服疫苗測試(有堅及流),但係我們不會知道.
希望解答到你啦~

小斑:

啊, 甘我宜家識了. 謝謝!

Joycelyn

首頁

尾頁

跳至