意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 85004

各位母乳媽咪會否因要喂夜奶而吃宵夜?

大宅

國民生產總值:1656

我每晚都有吃麥皮/三文治作宵夜,長期下去,對個胃會否有不良影响?

禁止訪問

國民生產總值:9237

睛靈勳章

Re: 各位母乳媽咪會否因要喂夜奶而吃宵夜?

大宅

國民生產總值:2115

I don't eat night-food coz' I'm too tired to do so.
I just sleep and feed my BB during the whole night.
But I can't resist taking in snacks during the daytime.
So hungry mah!
  Lulube was born weighing 3.2 kg

別墅

國民生產總值:789

我唔敢食呀!怕肥.

伯爵府

國民生產總值:18712

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

me too....唔食好肚餓, 已經訓得唔好, 仲餓住個肚訓, 好似好慘!!
applecarey 寫道:
我有食宵呀
因為餵夜晚
成日攪到好肚餓

胃有問題就無諗

只係生完減得慢就真

子爵府

國民生產總值:11724

宵夜就冇,不過可能會食兩餐早餐。

大宅

國民生產總值:2658

好媽媽勳章

我頭一兩個月o個陣都會半夢半醒咁去食塊麵包
之後就習慣左可以唔食都訓到...

我覺得食左都冇壞, 都做左人亞媽, 唔好成日都驚話肥, 呢樣唔食、o個樣唔食...
我地食咩個B都係食咩嫁...食多D個B都多D營養啦...
如果係因為怕肥而咩都唔食, 咁你地咁辛苦餵人奶仲有咩意思呢?? 個B都冇吸到D咩營養啦...仲慘過食奶粉...
我覺得咁樣同大陸D BB食假奶粉咁, 冇咩分別...
一樣都係冇營養
大家生得出個B, 又咁辛苦比人奶佢食都係想佢好, 點解仲要因為怕肥而唔比多D營養個B呢

大家快D食多D有營養o既食物啦...
咁大人同BB都會健健康康嫁啦

別墅

國民生產總值:789

我都好同意camaychim所講要食多D有營養o既食物.仲千其唔好在餵人奶時期減肥.肚餓就一定要食野呀! (但不用過量.)
健康要有均衡飲食. 唔好因為想多d奶就不斷食好多野.
多飲湯水也可增加奶量. 這樣BB好健康,又不用做肥媽!
生咗都要靚o家o麻. 睇琪琪同李綺紅都係又靚又健康既餵人奶嗎咪. :-P

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.