自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉~~~我又振興經濟啦~~~

已經連續一星期, 日日都購物, 雖然唔係買好多, 只係一日一兩件衫/鞋, 但我開始懷疑自己有病態購物~~~~:tongue:

星期六日放假行街又買, 今個星期由星期一至尋日, 日日放工都去左行街(同朋友)又買, 今日放工打死都唔再出, 所以決定去玩gym, 點知剛剛lunch自己一個人都出事, 我又係樓下洗左HK$599-啦! :-(

日日至少洗HK$500-, 一日都無搵咁多!! :-(

本身無打算洗錢買野架, 但個心好想行街睇野, 我係咪有病呀??????? :-( :-( :-(

伯爵府

2020勳章

Re: 唉~~~我又振興經濟啦~~~

咁你再出街淨係帶夠車錢, 唔好帶銀包同咭, 想買都唔得啦!

子爵府

我都好似你咁架.. 不過就冇日日o既...

不過唔知點解, 一買左野呢, 個人就會好開心架啦!! 但係d野唔洗好明貴架, 少少地一兩野 (好平的野) 已經好滿足架啦!!

有時出去行街, 唔買到野就更係唔係幾開心架!! 我直頭有時衰到見到朋友買左野, 自己兩手fing fing, 咁就係唔係都要買d野先得...

所以買左好多野返屋企, 但係其實唔係樣樣野都真係咁鍾意...

我都有諗過我自己呢d係咪病態架!!!!

子爵府

mameme 寫道:

咁你再出街淨係帶夠車錢, 唔好帶銀包同咭, 想買都唔得啦!

哈哈!! 你呢招我都有用過架啦!! 不過唔係淨係車$$o既!!
只係帶under$500, 咩咭都唔帶.... 不過唔知係咪我衰格呢, 個身冇咩$$, 就睇到樣樣野就更加想買... 如果同朋友行, 佢地見我好鍾意好鍾意就會幫我畀住先, 如果自己行就會睇日先去買架啦....

咁點算???????

男爵府

mirandalaw 寫道:
如果自己行就會睇日先去買架啦....

咁點算???????

我就係咁~~ :tongue:

水晶宮

2020勳章

我都同你差唔多
上 sat. 我 auntie 叫我幫佢去 shu. 買眉筆&其他野
佢要黎送比個客人 (因佢冇 vip 9折)
點知自己又身痕~ 買了支濕粉, b-G programm eye cream 同埋新出的精華素 ~

不過我發覺同老公一齊行街買唔到野
可能有佢係到 "及"住晒, 冇買得咁自在囉~

子爵府

都係架.. 我有時都發覺自己一個行街仲大獲... 因為冇人比意見, 所以自己見到鍾意再加埋d好pro的sales, 就一定會買

所以有時都唔係幾想自己行街...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

我都係咁呀!! 好大鑊呀!! 上個月買大咗,所以 我今個月要找成3雞野咭數呀!(LV-$8000- Annual Insurance fee$12000- Remaining-$XX,XXX) 所以要揾男朋友救命
:-( :-( :-(

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我近日都係咁呀, 行親街點都會買一、兩件衫, 冬天著咩衫都好好睇, 所以係咁買, 買到冇晒錢了。 :-(

大宅

今日我都差點買左件Kent & Curwen的恤衫~~~

伯爵府

不如我下次同你去行街, 你買d野比我滿足下你的購買欲
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

首頁

尾頁

跳至