自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人用緊NOW 寬頻電視﹖質數好嗎﹖

請給意見。

子爵府

Re: 請問有冇人用緊NOW 寬頻電視﹖質數好嗎﹖

睇下你想睇d咩啦...

我而家join左佢地一個plan $100 (任選台, 買一送一)

大宅

e...我個plan係$100睇晒咁多個台wor....?!

男爵府

用緊.....
不過好多片都要另外收費

村姑 亞Bee

子爵府

我唔係呀.. 我上星期join返netvigator的...
佢本身唔知送十幾個無聊台, 另外可以再選兩個台(但唔可以選espn)... 因bf要睇espn所以要加$$ (espn要88蚊)... 但係個plan比較覆雜呀!! 而家我地$100plan都有成8個台啦...

大宅

唔該晒咁多位﹐質數好嗎﹖穩定嗎﹖

可唔可以講下你地既plan係點既呢﹖

我打去問﹐個sales話月費滿$154就可以買一送一﹐點解你地$100就已可以買一送一呢﹖

好多台都係幾十蚊﹐$100點睇到8個台﹖(唔計基本16台)

mirandalaw,

我老公都想睇ESPN﹐sales話$88係正價﹐promo價係$48。

大宅

村姑﹐

乜唔係subscribe左電影頻道就可以睇果個台既戲咩﹖要另外俾錢﹖你係講緊邊個台﹖

村姑 寫道:

用緊.....
不過好多片都要另外收費

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

咁100蚊個plan係咪咩台都揀得啊?
我而家睇既係上網送一個Disney再加10蚊加多個playhouse。但係我想買多個discovery channel睇煮送啊。你地睇開咩架?
但係discovery係40幾蚊就有5個台喎,咁join個100蚊既plan係當1個台定係5個台啊?

子爵府

係呀!! 100蚊個個台都可以選

我都唔係好識得解釋呀, 因係bf問架!! 佢話espn本來要88蚊, 但係係100蚊個plan入面計就唔知$50, 定$4x, 咁呢用100蚊減去espn的價錢 (當$50啦), 咁仲有50蚊你就再去選其他台囉... 因為好似有d台係1x蚊架咋, 咁我地好似就選左4個要$的台啦, 另送多4個台咁囉!!!! 所以有8個台囉

呢8個台係唔計佢開頭送的台架.........

可能解釋得比較衰, 希望你地明啦....

而discovery好似係當4-5個台囉, 因我都有要呢個台

大宅

mirandalaw,

我明啦﹐即係$100原本係4個台﹐因買一送一﹐送多4個台。咁你地個plan好D喎﹐個sales同我將要$154先有買一送一﹐等我問下佢點解其他人$100就得﹐可能可俾呢個優惠我呢﹗

我依稀記得﹐送既台只係送一年﹐岩唔岩﹖

haileyma,

我都想要Discovery channel﹐想俾小朋友睇下動物﹐原來有得煮食送。就算當4-5個台都冇所謂﹐因唔係有太多揀得落手。

大宅

再問多句﹐想睇外語片﹐HBO + Cinemax 好唔好﹖定係 Star Movies 好D﹖ 需唔需要另外俾錢睇戲﹖

子爵府

其實100蚊唔一定4個台架.. 係視乎你所選的台的價錢架咋...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原來discovery係當一個台。
頭先我打去問過,佢話如果用呢個$100既plan,Discovery就會係$28一個月。
咁我而家揀有Discovery($28)+美亞電視劇台($34)+ESPN($48),但係另外送果3個我唔知揀乜好,你地有無好既suggestion啊?

子爵府

justjust 寫道:
再問多句﹐想睇外語片﹐HBO + Cinemax 好唔好﹖定係 Star Movies 好D﹖ 需唔需要另外俾錢睇戲﹖

hbo係西片, 而star movies係咪即係衛星電視的電影台呢, 如係, 咁呢個係播港產片架....
我呢兩個台都有.. 你可以加埋落個100蚊plan度囉...

大宅

Star Movies 應該係播西片﹐因睇 Star World 時好多 Star Movies 既廣告﹐都係西片。

不過都唔該晒你﹐mirandalaw.

水晶宮

我申請左喇!
而家個plan係10-14台(Discovery Channel),4-6台(HBO+Cinemax),38(美亞電視劇台),剛剛好100蚊,就送27台(亞洲美食台),37台(美亞電影台)同84、85台(ESPN)

大宅

haileymama,

想問你HBO+Cinemax當一個定兩個台﹖

送既台係唔係只送一年﹖有冇限期﹖

我打俾個sales打極都冇人聽...

水晶宮

HBO+Cinemax當一個架,佢有3個台添架!
我打去28881888架!你問佢係咪有個100蚊既plan!

大宅

haileymama,

打左去問啦﹐原來我本身唔係netvigator既客﹐所以要$154﹐唔係$100。我左諗右諗﹐$154可以揀﹕

ESPN ($48)﹐ Star World ($21)﹐HBO+Cinemax($34)﹐ Disney ($20), Playhouse ($8), Cartoon Network ($8), Euro News ($8), BBC World ($8), 共$155﹐送﹕

Star Movies ($24), Discovery ($28), CNN ($10), Boomerang ($8), BBC Prime, National Geographic, 美亞電影﹐美亞電視﹐ 共8個台。

男爵府

搞到我都想join呀.

首頁

尾頁

跳至