跳至

首頁

尾頁

男爵府

你們bb 幾多日一次大便呀 ?

你們bb 幾多日一次大便呀 ? 我囡呢2日都冇大便點算 ??

大宅

Re: 你們bb 幾多日一次大便呀 ?

CHRISTY,

MY SON 隔日一次, 不過次次打完針都是二日才去 NGNG, 不過我問DOCTOR, 佢話二日都 NORMAL GA, SO DONT WORRY, AND HE SAY GIVE MORE WATER TO BB, MY SON CAN DRINK 6 OZ WATER PER DAY GA!!

男爵府

keropi :

我囡本來日日都去一次, 未試過隔日都冇大便, 我都有比水佢飲, 但佢一時一時肯飲, 又成日容易"族親" 所以我通常會開奶水 比佢飲, 即係3oz 水 , 半oz 奶甘, 好水 比佢飲

keropi_lai 寫道:
CHRISTY,

MY SON 隔日一次, 不過次次打完針都是二日才去 NGNG, 不過我問DOCTOR, 佢話二日都 NORMAL GA, SO DONT WORRY, AND HE SAY GIVE MORE WATER TO BB, MY SON CAN DRINK 6 OZ WATER PER DAY GA!!

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

regular 一日一次...有時2-3次

2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

洋房

都係日日都有去大便!有時1日2、3次(很少機會)。

複式洋房

我個be飲人奶+奶粉+果汁水= 3日-4日至大大一次!
我問過d醫生佢話如果bebe orr 0既係軟c 唔係硬c 就no problem!佢仲話就算全人奶, d bebe都可以一星期orr 一次, 試過bebe谷肚痛, 咪俾保嬰丹佢食囉, 第日即刻orr到, 舒服晒~! 個c仔唔肯飲水, 一掂到水係噴出0黎, 所以我唯有
1:2 (果汁:水)0甘餵佢飲, 同埋d ngng 係綠色0既所以我唔太擔心

別墅

通常一日一次,有時會隔日一次.

首頁

尾頁

跳至