產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

老婆有咗三个月,重日日嘔.....

各位好,我老婆有咗成三个月,重日日嘔.....係食セ嘔セ...現在已輕了成8lbs.....請問幾時會好D呢? 幾時會見肚???

:-(
Lilypie 1st Birthday Ticker

男爵府

Re: 老婆有咗三个月,重日日嘔.....

有好多都係踏入四個月就嘔完, 會開始有胃口! 我第一胎時都係食完就嘔, 仲係要即嘔果隻, 所以我都輕了7磅, 但都係正常的不用擔心, 當食得時就會肥得好快! 正常大約四個月就會見肚, 不過因人而異, 如果未有之前都已經有肚腩仔既咪會早見肚先囉!

洋房

多謝你呀 GaryF....

珍珠宮

2020勳章

GaryF 寫道:
有好多都係踏入四個月就嘔完, 會開始有胃口! 我第一胎時都係食完就嘔, 仲係要即嘔果隻, 所以我都輕了7磅, 但都係正常的不用擔心, 當食得時就會肥得好快! 正常大約四個月就會見肚, 不過因人而異, 如果未有之前都已經有肚腩仔既咪會早見肚先囉!

me too, Agree... 我就大約5個日才見肚... 到唔嘔, 有胃口起上嚟真係會肥得好快!

禁止訪問

Re: 老婆有

洋房

咁我都冇咁擔心........

大宅

我嘔到四個月先停. 我老公都好擔心我. 刷牙又嘔, 食完飯又嘔. 吾駛擔心, 少食多餐啦, 飲白開水好易反胃, 試下飲lemon水. 最初食吾到吾緊要, 最緊要多休息, 訓多d. 想嘔就試下食梳打餅同方飽.

子爵府

我嘔到7個月先停, 唔食又嘔, 食又嘔, 飲水都嘔...而且隻腳由3 個月開始抽筋, 一直抽到生, 最後幾個月更一晚抽3 次...人人唔同, 有d人好彩既一d事都無!! 你對老婆好d, 有咩都就下佢, 等佢無咁辛苦啦~
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

我當初嘔到生啊,簡直想c啊 :-(

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

白合花

講真吖,真係辛苦到比死更難受啊,頭四個月勁嘔,每日最小都十幾次以上,完全食唔到嘢,第五個月好dd啦,嘔小一倍啦,以為嘔小d會好啦點知又開始暈,成日無端端暈低,嚇鬼死我,嘔到喉嚨損咗,又胃出血,所以入咗6次e院 :-( :-(

到咗而家已經忘記晒lu,老公又話想我生多個添,我正考慮中

洋房

白合花,

你預產幾時呀? 我老婆 08 May 06.
我老婆現在成日訓,連網都唔上........

洋房

真係會嘔到生.....

咁bb夠唔夠營養??

珊瑚宮

好媽媽勳章

講你都唔信啊,我總共重咗28磅,我個仔出世9磅3,順產,勁嗎

洋房

wawa....肥仔

咁....會唔會陀得辛苦 = 囝???

珍珠宮

好媽媽勳章

Gerrard 寫道:
wawa....肥仔

咁....會唔會陀得辛苦 = 囝???

無關係的 因為我陀仔仔由有佢至到出世只係係3個月時嘔過一次咁多多...之後一直無嘔過.....至於見肚我就成6個幾月先開始見....抽根就8,9個月開始抽...一星期一至兩次
但我個仔出世又唔見得係肥仔.....3.35kg...7磅多d
我陀佢日又訓夜又訓....所以佢出世又係好鐘意訓....未滿月已經唔食夜奶淨係顧住訓

男爵府

manicheung,
我聽講話上一胎辛苦, 第二胎會舒服些 信唔信你諗諗
我都係一個例子 ~ 第一個囡囡, 無嘔, 可以食好多野, 試過暈一,兩次 第二個仔仔, 頭17週經常想嘔, 唔想食飯, 唔想飲水, 好累 現在19週已好d
Don't worry!Be happy!

珊瑚宮

好媽媽勳章

chingbb

如果真係第二胎無咁辛苦就好喇,諗起頭呢胎陀到我想死啊 :-( :-(

男爵府

manicheung,
o甘你就諗諗啦!你bb現在幾大呀?
Don't worry!Be happy!

首頁

尾頁

跳至