親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

想同10個月大bb去旅行......

[size=medium]我想同10個月大bb去旅行(華東), 想請問你們會比bb食什麼?(全程食奶或是帶什麼給他吃好呢?)

請分享一下啦!

謝謝!!

大宅

Re: 想同10個月大bb去旅行......

我都會同bb去日本係聖誕節前夕,個時佢剛剛10個月,不過我會帶一can奶粉,然後係個邊再加其他野食囉.未必會全程食奶粉架. :lol:

男爵府

我七月時帶了當時十個月大的晴晴去北海道...我每日都有俾bb食粥或米糊架...我住個度有廚房...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

smallping 寫道:
我都會同bb去日本係聖誕節前夕,個時佢剛剛10個月,不過我會帶一can奶粉,然後係個邊再加其他野食囉.未必會全程食奶粉架. :lol:

thanks for sharing!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Smilesun 寫道:
我七月時帶了當時十個月大的晴晴去北海道...我每日都有俾bb食粥或米糊架...我住個度有廚房...

smilesun 你的bb很可愛呀! 我姑奶於9月份去北海道時也拍到像你bb背後的環境(很多漂亮的花), 我也希望能有時間煮給他吃! 謝謝你!

禁止發言

別墅

我曾經在個女18 months時去唯佐宿霧玩5日4夜住香格里拉。

我帶了成can奶粉,同係荷花買即沖即食的糊仔及小食,又帶了4公升水去,ok喎!!!
我覺得比

首頁

尾頁

跳至