意見反饋
義工
[2005年] 有冇餵人奶又一個人係屋企湊呀b, 兩餐點解决?

伯爵府

國民生產總值:18695

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇餵人奶又一個人係屋企湊呀b, 兩餐點解决?

自己煮又唔係好夠時間, 買外賣又無益(因我地食乜阿b就食乜), 你地點解决兩餐?

複式洋房

國民生產總值:304

Re: 有冇餵人奶又一個人係屋企湊呀b, 兩餐點解决?

叫外買,或者買定d菜d 肉, (頁)定佢, 煮米粉or公仔面or 通粉, 總之簡單為主lor...

翡翠宮

國民生產總值:97412

好媽媽勳章

我坐月時係一個人, 通常朝早老公買定早餐俾我...
通常我都好遲起身, 所以將份早餐搞到連 lunch 食, 夜晚老公買埋外賣一齊食....
好多時起身後, 太忙, 抱住阿 b 又唔方便食, 又餵 b、掃風、換便、洗奶樽、洗下衫等等....... 搞到份早餐, 都係食得一半........

複式洋房

國民生產總值:228

因為太忙, 通常奶奶/ 媽咪做好, 再送到我屋企, 我用微波爐叮熱.

複式洋房

國民生產總值:378

我早餐只係飲一杯鮮果汁,下午就多數煮個麵或者米粉就算,老公就負責買餸同煮晚餐,我多數只會响星期六、日同假期老公唔洗返工可以睇b囡時先會出手煮返兩味。
來我的facebook專頁看看吧! www.facebook.com/AlpsBabys

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.