意見反饋
義工
[南區] 哪間學校較好?

大宅

國民生產總值:3319

2019新春慶豚圓 2019勳章

哪間學校較好?

請問:
南區官小好不好?
定係始南好d?(甘置富間好d,定田灣間好?)
還有其他更好的學校嗎?
請指教!!!

公爵府

國民生產總值:26460

Re: 哪間學校較好?

SOMAN2603 寫道:
請問:
南區官小好不好?
還有其他更好的學校嗎?
請指教!!!

好似兩間都差唔多 ?-( ?-( ?-(

別墅

國民生產總值:710

邊間好 D 就真係見仁見智喎~
真係好睇個細路夾唔夾到啦....

侯爵府

國民生產總值:22821

其實每間學校都各有所長~~~~

男爵府

國民生產總值:9739

2019勳章

唔好去"鴨脷洲街坊",我小學讀果間(十幾年前),派中學唔係咁好!
培德&寶血,都聽講幾好!
SOMAN2603 寫道:
請問:
南區官小好不好?
還有其他更好的學校嗎?
請指教!!!

民房

國民生產總值:19

聽講南官分精英班, 若果入不到精英班就好易被老師忽視
Want to talk and get more info and blow water, please go to http://www.ycomehere.com/

大宅

國民生產總值:1541

何指老師忽視,入不到精英班升中派位都差少少,連外籍老師都冇,田灣始南也是這樣呢,但小四先按成績編班,好現實架.
南區and田灣始南入到精英班就一帆風順.

別墅

國民生產總值:710

咁"置富始南"有無分精英班呢?
我只聽人講, 寶血無精英班的.....

大宅

置富始南有分精英班,但都係p.4開始,
呢區我只知培德and兩間寶血冇分精英班.

民房

國民生產總值:19

其實南區有名的學校是否只有南官及田灣始南?
Want to talk and get more info and blow water, please go to http://www.ycomehere.com/

大宅

呢兩間只係係南區出名,出面冇人識,
如果呢區小學出面都有點點名氣,雖然不是名校,但叫有人識的,寶血,聖伯多綠and嘉諾撒培德
原因係個會大,有中學部or百年老校等.

大宅

國民生產總值:3319

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為我們是基督徒,故想選讀基督教或無宗教的學校。才問哪間較好。請問還有哪些學校好?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.