嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇bb食安嬰兒奶粉

bb五個月大,食繄雪印思敏兒,大便好稀同綠色,想轉安嬰兒,唔知好唔好呢

男爵府

Re: 有冇bb食安嬰兒奶粉

我囝囝食A+1號,D便便好正常

別墅

我個b四個月都係食a+ 1,一日/隔日一次,正常.

琥珀宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我囡囡出世都而家都係食緊, 食得幾好喎

男爵府

我囡囡都係食A+1號,都ok

別墅

我囡囡同臭B都係食A+1號,都ok ...
Welcome to "卡樂B"天地

男爵府

My girl also eats A+. so far so good.. just gain quite a lot of weight..

大宅

babykingdomhk 寫道:
bb五個月大,食繄雪印思敏兒,大便好稀同綠色,想轉安嬰兒,唔知好唔好呢

我bb由出世到而家都係食緊a+,但係bbd便便唔好,唔係日日有,有時3,4日先一次,成日為左佢d便便都幾擔心,如果唔係育嬰院一定要食e隻我都唔會比bb食.

大宅

我BB而家2個月食A+, 食得幾好, 便便正常, 而且好快重磅, 因為我BB早左1個月出世, 得五磅幾, 而家都有10磅幾喇~

別墅

我個B女一出世食惠氏,肥得快但成日嘔奶,一個半月左右轉食安嬰兒,肥得慢D,但嘔少左,無咁燥生粒粒,同埋便便正常(一日/隔日一次)

大宅

我仔仔又係一出世食惠氏s26, 發覺佢有好多痰, 滿左月就轉食安嬰兒, 情況好轉左, 到而家轉3號都係呢個牌子.

大宅

我bb都係食a+,便便都好正常,一日一次o架!

大宅

安嬰兒奶粉so far so good la,便便一日有一至兩次

民房

My bb also changed from 雪印 to A+, 好好. Before he always rejected milk when taking 雪印. He's now almost 7 months, taking A+ No. 2.

複式洋房

我仔仔2個月, 初初食人奶and A+,但發覺A+好易生粒粒及大便不好,而家轉食咗日本奶粉明治,明顯發覺皮膚濕疹好咗,便便無咁谷,我上胎囡囡食A+食到4歲,但一直大便都好硬好谷,原來大部份香港奶粉都好燥的, 你睇A+開奶後個底都唔溶晒,令BB吸收重辛苦,但日本奶粉則好好多, 日本國民都好自私,將D好嘅留比自己用唔出口架,不過見到仔仔自始次次都一口起飲晒5 oz,皮膚又滑又白,真係貴D都抵.

首頁

尾頁

跳至