意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 10|主題: 77867

BB有痰有咳, 吃什麼好?? 有冇媽咪知道??

複式洋房

國民生產總值:313

BB有痰有咳, 吃什麼好?? 有冇媽咪知道??

請提点, 謝謝!!

洋房

國民生產總值:391

Re: BB有痰有咳, 吃什麼好?? 有冇媽咪知道??

是否傷風咳後, 仍未清, 可吃猴棗末, 十分有用.

複式洋房

唔該哂!

BB冇鼻水, 咳了三日. 還有什麼可以吃??

子爵府

國民生產總值:10503

川貝, 百合, 蜜組, 南北杏, 瘦肉煲2 個鐘, 大人小朋友都可以飲得.

我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

禁止訪問

國民生產總值:2429

畀面勳章

複式洋房

BB兩個月可以飲得????
[QUOTE]
川貝, 百合, 蜜組, 南北杏, 瘦肉煲2 個鐘, 大人小朋友都可以飲得.

複式洋房

國民生產總值:203

雪梨燉川貝水, 可用作開奶的水.
幾有效, 飲幾天就慢慢好.

曦曦媽媽

複式洋房

D奶會唔會好苦架!!

{quote}

曦曦媽媽

男爵府

國民生產總值:8254

雪梨燉川貝水,點燉呀??
個份量係咩???
五個月bb飲唔飲得,同飲幾耐可見效???
^0^

別墅

國民生產總值:559

曦曦媽媽 寫道:

曦曦媽媽

我都想知點樣做的? ?-(

複式洋房

國民生產總值:228

請問猴棗末如何食法? bb只有1個多月大. 晚晚有痰瞓唔到 :-( :-( :-(

男爵府

國民生產總值:8380

yenho,

介唔介意你係邊得到此方法家? 係for熱咳的嗎? 10個月大bb可唔可以飲?

bb咳了多, 唔想再食西藥. 謝謝幫忙 ....

大宅

國民生產總值:1364

我囝囝快20個月大,上星期都有傷風咳,睇咗醫生食咗三天藥,我去藥房買川貝、海底椰、南北杏、果皮、無花果再加瘦肉及雪梨煲咗3個鍾,昨天飲過再加埋已食三天藥,今早起床已見佢無咳,應該好番啦。妳們不妨試吓,最好問清楚藥材舖d人是否適合細BB飲。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.