香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

5/6合1針好,定去健康院打針好?

我個b就滿月,原本已疊埋心水去健康院打針,是我的婦產科醫生建議。但一天聽過我阿嫂的經驗後,便不知如何是好!因她的囡囡去健康院打針後,成隻大脾腫晒,維持了幾日,兼且個女變得好mung,佢覺得好心痛,叫我都係去打5或6合1好d wor!點算好呀,就快要打喇!

別墅

睛靈勳章

Re: 5/6合1針好,定去健康院打針好?

打針打到大脾腫係個"打手"問題 , 我BB都係在健康院打(不過係青衣)一直都無問題 , 只係喊左2聲就無事 , 而家轉左入黎天水圍 , 我都唔知D姑娘掂唔掂 , 因為佢廿幾號就要打1歲果支針 ..... :-(
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

禁止發言

伯爵府

Hi chingw,
其實五合一同六合一係要係c+診所先有得打!而分別係六合一是將乙形肝炎加埋入去.因為打五合一,就要另外分開再打乙形肝炎!係健康院只有三合一即白喉,百日咳同破傷風!五合一就加埋小兒麻脾同乙形桿菌(如無記錯)(你check

別墅

睛靈勳章

~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

複式洋房

你們去邊個元郎醫生打5/6合1針 ???
[/url]

禁止發言

洋房

多謝大家,今天已經到了容鳳書打第一支肝炎針,遲d再去c+打5合1(因為咁會平小小!)

喜出望外地,d姑娘又幾好手勢wor!bb之前一路訓緊,到吉落去個陣就當然喊啦,不過當我地步出房門時,bb已經收左聲喇!到現在隻腳仔都無腫,d姑娘仲好nice,問我好多野tim。

大宅

政府0個隻口服0既小兒麻痺針, 0的先進國家已經冇用, 因為有問題, 只係我地0既香港政府仲用, 而且政府到又冇包腦炎針.

別墅

睛靈勳章

"容鳳書" 係咪即係健康院 ? 我成日聽到你地講黎個名 , 但又唔知代表乜野 !!! 係政府 ? 係c+ ? 定係其他野 ?

別墅

"容鳳書" 係政府健康院.

民房

我兩個仔女都找謝建華 (Tel :24788255) 打的,但我知陳鳴偉(Tel : 24736123) 都有得打。兩個医生都好細心。
你可打電話問价先,因巳忘了幾錢,sorry!

首頁

尾頁

跳至