興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

電視卡問題........

我買左張compro X800 裝落部腦度,
我用屋企天線插落張卡度, 但接收畫面好差,好多雪花...
夠境有咩辦法接收得好D ar??? 係咩問題呢??
(我屋企天線一向無問題ga wo...)

男爵府

2020勳章 好媽媽勳章

Re: 電視卡問題........

即係話妳用佢駁落tv就好清?
仲有d雪花多成點?

洋房

係...電視機睇好清無問題!!

(雪花)好多... 超多..... 勁多.........

男爵府

wawa11 寫道:
係...電視機睇好清無問題!!

好多... 超多..... 勁多.........

甘一定係張card問題喇,setting問題?
妳用佢跟card既software睇?

洋房

setting?? 應該唔會... 個程式一早set 好晒ga wo..
無錯..我係跟card既software睇的

複式洋房

tv card條訊號線系吾系獨立入牆.
定系用分插同電視機一齊.
如果系後者,訊號可能被分薄,試下去鴨寮街買個電視訊號放大器,睇下效果如何.

男爵府

wawa11 寫道:
setting?? 應該唔會... 個程式一早set 好晒ga wo..
無錯..我係跟card既software睇的

追台點都追唔清?
佢default setting係set好左,
不過都可以睇下有無野係要set過麻

複式洋房

http://www.dscaler.org/about.htm

tyr this

洋房

sosopapa 寫道:
tv card條訊號線系吾系獨立入牆.
定系用分插同電視機一齊.
如果系後者,訊號可能被分薄,試下去鴨寮街買個電視訊號放大器,睇下效果如何.

電視訊號放大器係d乜?? 係點樣架?? 貴唔貴?

洋房

[/quote]

追台點都追唔清?
佢default setting係set好左,
不過都可以睇下有無野係要set過麻 [/quote]

可以set 果d我都試過晒lu~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題