想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

兒女是天賜的恩典....

在BK睇到好多姊妹想要BB的心聲, 我現有1個女(31個月), 我覺符她是上天賜給我的恩典......

我93年結婚, 初初幾年都有避, 在大約96-97就冇避, 一直都冇聲氣, 在01年在朋友介紹下睇Dr Lo, 發現我乳激素過高(會影響排卵)跟住食藥控制, 食左大藥1年都唔得, 跟住又打左幾個月排卵針, 又唔得. :-( :-(

在02年初有日覆診Dr Lo話我好難自然成孕, 佢寫紙叫我去睇Dr Mao,(我冇睇過) 個日好down好down, 心諗既然人幫唔到我, 不如求天, 在朋友介紹下到平洲一間廟宇求神, 又經介紹下睇Dr Fung.

在02年4-5月期間睇Dr Fung,佢睇完我病歷都話我比較難自然成孕, 咁佢叫我試IUI, 我記得在17/6做, 結果是Fail左.

但係我

男爵府

Re: 兒女是天賜的恩典....

所以我覺得兒女是上天賜給我們的恩典, 不可以強求, 上天會在適當時侯賜與給你

I love it !!! 世事有好多0野都無得強求, 生b b / 感情 / 財富 ... 但我0地一定要令自己健康富有, 無健康0既身體就真係萬萬不能~~~

大宅

我都覺得係,有時 d 野真係唔可以人為控制得到,你越強求的,就越冇,反而由上天去決定,如果認為我們已經到左適合時間,就你想唔要都好難,但如果上天認為還未到時候,就算點努力都係唔得的!

所以我係上兩個月已前將這件事交由上天來安排!係你就係你的!唔係你就唔係你!免強都唔得!
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

子爵府

Please include this in your prayer.

大宅

絕對同意.

大宅

無論你有冇宗教信仰, 只有心中富有, 身體健康, 行善積德, 生兒育女就交由上天安排, 上天一定會眷顧我們的, 平常心

複式洋房

Thank you a lot for your sharing.

子爵府

2024年龍年勳章

Thanks for your sharing...我都係今年九月諗通左, plan 左要BB二年, 前一年開始睇e生及食藥...量體溫, 夾時間do do 都未bingo...真的好失落 :-( :-(

我都認為上天會有安排, 係你的就係你的...如阿Sam既歌曲中 '命裡有時終須有, 命裡無時莫強求'....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我自己都覺得隨緣,太想可能會變成壓力

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

好多事真係唔可以強求的, 係你就係你, 我好幸運想要bb時好快便有左, 轉眼間囝囝依家2歲了, 每天放工見到佢時就算好累都會即刻唔記得了.

男爵府

而且都要講"緣份"~初初我和我老公都無諗過生, 但有一次意外有左, 甘就生左囡囡, 現在15個月大 當計劃生第二個時(因為不設防)所以BINGO, 現在20週啦! 我和老公都十分開心呢 希望佢地可以健康,快樂地成長 :wink:
各位姊妹努力呀
Don't worry!Be happy!

首頁

尾頁

跳至