跳至

首頁

尾頁

子爵府

27號先至係預產期, 但係昨晚子宮收縮左十幾次, 真係好鬼痛呀, 今日又冇事喎, 好驚呀

27號先至係預產期, 但係昨晚子宮收縮左十幾次, 真係好鬼痛呀, 今日又冇事喎, 好驚呀

我唔想bb咁早出世呀, 都未夠37週 :-( :-( :-(

大宅

Re: 27號先至係預產期, 但係昨晚子宮收縮左十幾次, 真係好鬼痛呀, 今日又冇事喎, 好驚呀

点痛法?边到痛?

子爵府

Re: 27號先至係預產期, 但係昨晚子宮收縮左十幾次, 真係好鬼痛呀, 今日又冇事喎, 好驚呀

shuimao 寫道:
点痛法?边到痛?

小便個位置突然好似比針吉咁,扯一下咁痛, 冇規律咁扯下扯下痛呀

別墅

我阿b 係 25號,昨晚都好驚呀,平時宮縮條腰係唔會痛,唔知點解昨晚開始痛,我好驚要入院。 ,成晚都睡得唔好,驚自己太懶訓唔知醒。

http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

子爵府

jenjen123 寫道:
我阿b 係 25號,昨晚都好驚呀,平時宮縮條腰係唔會痛,唔知點解昨晚開始痛,我好驚要入院。 ,成晚都睡得唔好,驚自己太懶訓唔知醒。

我又係好鬼驚, 攪到成晚都係冇訓過, 今日仲要返工, 真係眼訓到CC下, 好在返半DAY姐

男爵府

其實過左36 週生都唔叫做早產的 (i.e. pre mature baby), 所以都唔使驚....take good care and all the best.

大宅

happyalice 寫道:
[quote]
shuimao 寫道:
点痛法?边到痛?

小便個位置突然好似比針吉咁,扯一下咁痛, 冇規律咁扯下扯下痛呀[/quote]

shuimao寫道
happyalice,
呢d唔係宮縮呀,我成日都有,我問過医生,医生話
整個肚(子宮)痛先係。唔駛驚。

別墅

我38w 啦, 到宜家都唔知咩叫宮縮... 未試過呀. 今日問e 生, 佢話第一胎感覺會遲鈍d, 不過唔關早生/遲生事喎...

有人話三腫三消就會生, 我對腳到宜家腫都唔腫下, 好心急呀, 俾d 先兆我都好丫

別墅

jenjen123 寫道:

jenjen123:

唔好咁緊張, 我地阿b 都已經足月啦, 佢鍾意幾時同你見面都無問題啦

大宅

係呀...我有時小便個個位都有比針吉咁o家都好唔舒服
有冇人知點解會咁...

別墅

醫生話我第一胎感覺可能會遲鈍d, 我宜家連宮縮, 恥骨痛係咩都唔知呀... 又會遲鈍到咁... ?-(

唔通真係每個人o既感覺都唔同?

別墅

simonfamily,

其實無好過有啦,就算係假宮縮都好痛的,最慘就係肚入面的小b 有時自己瓣 宮縮,將d手手腳腳同頭仔一齊申直,痛到妳 cc
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

大宅

我小 b 都係咁架..... 突然申直晒啲手, 腳 ( 我估 ) , 但我就冇痛, 只係硬晒啫, 通常拾數秒就軟返, 但我近來發現我每逄半夜起身個肚都係硬晒 & 實晒架 ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至