夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

離婚後點照顧個仔??

朋友同個c6已差唔多決裂。大人就唔理得咁多啦,由得佢2公婆打死把就。但佢地有2個女,都唔知點可以幫2個細路 ........ :cry: :cry: :cry:

曾經同c6分手既媽咪,你地有冇咩提議?朋友話都唔知點解釋俾個女聽..........

公爵府

Re: 離婚後點照顧個仔??

佢兩個女幾大呀? 你朋友有無做野架?

民房

大既都有10歲,細o個個5、6歲度喇。朋友都有做野,我諗佢個c6都唔會話唔養自已個女既

公爵府

佢兩個小朋友都唔算好細&你朋友自己又有野做都易攪d,起碼唔駛重新投入哩個社會先啦,咁以家即係經濟都無咩問題,其實大o個個已經有10歲..我諗好多野都明白架喇,咪叫你朋友老實同兩個女講"daddy & mammy因為一膂生活得唔開心所以以家試下分開住...但我地依然都係你地既daddy & mammy一樣咁鍚你地"試下咁講得唔得

子爵府

好媽媽勳章

其實你朋友個老公唔會唔理自己個女既...而且如果法庭判左比你朋友...每個月都會有瞻養費...兩個女方面...你朋友可以同佢地講...你地唔會無爸爸媽媽...爸爸媽媽永遠係你身邊...只係我地分開住...唔一齊住...

[url=http://lilypie.com][img]

民房

onon ...... 你講尼句我睇完都忍唔住眼濕濕....... :-( :-(

唉,始終爹di媽mi分開,都好難同細路解釋,亦好難話d難過既心情唔會影響d細路。

但我以前有個friend老公分手,個女就仲睇得開過個阿媽.....

首頁

尾頁

跳至