跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 鍾意聽邊隻兒歌架?

~ bb 鍾意聽邊隻兒歌架? ~

我個女鍾意聽 "Happy Birthday to You", "Twinkle Twinkle Little Star" 同 "小司機 Noddy". 我呢排唱定 Happy Birthday to You 佢聽, 等佢一歲生日識聽.

Joycelyn

複式洋房

Re: bb 鍾意聽邊隻兒歌架?

我呀仔攪笑D,佢鐘意睇同聽TWINS隻兒歌VCD,鬼叫我老公唔知喺邊度揾來,次次睇親都牛咁眼。
:-) :-) :-) :-) :-)

大宅

big_eye 寫道:
我呀仔攪笑D,佢鐘意睇同聽TWINS隻兒歌VCD,鬼叫我老公唔知喺邊度揾來,次次睇親都牛咁眼。

big_eye:

Issac 好識揀喎, 佢知道邊個係靚女.

我遲 d 都比我個女聽下 Twins 隻兒歌 VCD 先. 定聽聖誕歌好呢?

Joycelyn

大宅

小斑bb鍾意"芝麻街"內elmo's既生字歌~
每日睇lee個節目都好開心,拍手手或者郁郁身~

請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

禁止發言

複式洋房

我記得第一首唱比鏗鏗聽令到佢笑既係
"3隻白白豬".果陣佢兩個幾月大,
唱親佢都好開心 :-P
但而家佢鍾意自己睇Disney DVD,
我唱咩比佢聽佢都唔理我 :tongue:

火火

大宅

我仲係俾緊純音樂bb聽.仲有一隻abc拼音歌仔.佢好似無特別喜好喎 :-P

大宅

pekklebaby 寫道:
我仲係俾緊純音樂bb聽.仲有一隻abc拼音歌仔.佢好似無特別喜好喎 :-P

pekklebaby:

欣廷都重有聽莫札特的純音樂來訓教的.

Joycelyn

別墅

Cheryl loves all songs with fast tempo. My Japanese friend bought her a Japanese CD for kids. She likes it so much. Whenever she hears that CD, she will nod her head and dance with music.

Since we play that CD almost everyday. my 99, husband can sing "la la lu lu" with the melody even though they don't know the meaning. Very funny. :lol:

大宅

我仔鍾意聽放學ICU
~I Love U~

大宅

我個女鍾意"Twinkle Twinkle Little Star" & 我隨口唱的所謂歌仔

別墅

My boy like "ABC" song and "Chickeduck".

大宅

My Baby like the "Apple Song" CD....

複式洋房

Twins都係唱兒歌,好似ABC同twinkle twinkle little star.其實畀佢聽都幾好,起碼依家由我唱呢D歌,佢都笑同拍手,有次去playgroup,老師唱,佢都好似曾相識咁,會笑,有反應。
Joycelyn 寫道:
[quote]
big_eye 寫道:

big_eye:

我遲 d 都比我個女聽下 Twins 隻兒歌 VCD 先. 定聽聖誕歌好呢?

Joycelyn [/quote]
:-) :-) :-) :-) :-)

別墅

My son also likes these two songs
big_eye 寫道:
Twins都係唱兒歌,好似ABC同twinkle twinkle little star.其實畀佢聽都幾好,起碼依家由我唱呢D歌,佢都笑同拍手,有次去playgroup,老師唱,佢都好似曾相識咁,會笑,有反應。
[quote]
Joycelyn 寫道:
[quote]
big_eye 寫道:

big_eye:

Joycelyn [/quote][/quote]

大宅

版主

放學ICU蔥蔥闖地球.
國歌.

大宅

睛靈勳章

排排坐, 點蟲蟲(RTHK嗰隻), Twinkle twinkle little star... ... etc
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

男爵府

好媽媽勳章

哩兩首超鐘意呀 ...仲有一首就係 "施晴歌"

yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
放學ICU蔥蔥闖地球.
國歌.
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

首頁

尾頁

跳至