嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

猴棗散??

請問各位有冇聽過猴棗散?仔仔(1歲)睇完中醫,有傷風、咳,個醫師叫我地俾佢食猴棗散。但我地唔係好放心,最後都冇耍。請問各位有冇聽過或試過?

大宅

好媽媽勳章

Re: 猴棗散??

我個囡剛剛吃完,無咳了~~~~猴棗散對咳真係好有效!!再加上我煲咗啲雪梨水比佢飲,無咳了,我次次都係噤做(其實只係做咗兩次,因亞囡出世到而家都係咳咗兩次)但我覺得 :lol: :lol:

你放心比佢食啦~~~買余仁生啦~~信得過。

別墅

it really work, everytime if my son have a little bit cough i will give him this chinese medicine and it works and he stop coughing. (yu yan san have 2 kinds one is $540 for 6 and the other one is a lot cheaper, but u need to buy the expensive one, it is a lot better.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

余仁生

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

各位,

請問我個女昨晚食左猴棗散,但仍有小小夜咳,咁應該要食幾多支先唔咳,同埋係唔係食到唔咳為止.

因為已食了兩個星期西藥,但仍有小小夜咳,我又唔想再食西藥.

thank you!!

男爵府

我都想知!
郭小朋友同樣睇了 4 次醫生,昨晚及今早都有食 1 支,但剛與姐姐通電,姐姐形容他仍然好咳!唉好肉尺 (無論金錢及BB身體) ,唔知好唔又轉反睇西醫!

mrkwok

BoBo1 寫道:
各位,

請問我個女昨晚食左猴棗散,但仍有小小夜咳,咁應該要食幾多支先唔咳,同埋係唔係食到唔咳為止.

因為已食了兩個星期西藥,但仍有小小夜咳,我又唔想再食西藥.

thank you!!

別墅

我個囡六個月大, 唔知食唔食得呢?

禁止訪問

子爵府

我個女5個幾月, 上星期突然有幾聲咳, 之後仲流埋鼻水眼水添, 我就俾猴棗未佢食, 一日兩支,早上同訓前食, 要空肚食, 食左三日就好番, 好覺得佢好有效

伯爵府

我個中醫話猴棗散係涼架, 唔係個個都受得起. 但由於好多小朋友都係熱底所以食猴棗散都得. 但唔等於個個都得, 好似我個仔就食左仲衰. 攪到腸胃炎 咳有分寒咳同熱咳, 所以真係要小心比錯就好大wok

複式洋房

聽講猴棗散係涼, 猴棗未就涼熱都得, 由於成分較濃, 所以貴好多!

sabina_bb 寫道:
我個中醫話猴棗散係涼架, 唔係個個都受得起. 但由於好多小朋友都係熱底所以食猴棗散都得. 但唔等於個個都得, 好似我個仔就食左仲衰. 攪到腸胃炎 咳有分寒咳同熱咳, 所以真係要小心比錯就好大wok

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

my daughter has been coughing for more than a month. I gave her 猴棗末 in the last 2 days. It seems her cough is getting less and I'll give her the last dose this evening. will report to u guys about the result later!

複式洋房

After taking 3 bottles of 猴棗末 in 3 consecutive days, my daughter's coughing really stopped! So effective!

^oo^ 寫道:
my daughter has been coughing for more than a month. I gave her 猴棗末 in the last 2 days. It seems her cough is getting less and I'll give her the last dose this evening. will report to u guys about the result later!

別墅

猴棗散:人類少少咳,為何要殺我

猴棗散的主要成份猴棗,為猴膽結石,猴子捕殺後,剖腹取出腸胃中的結石,於通風處晾乾。

:-(

大宅

猴棗末is 100%猴棗, more effective
猴棗散only 10%猴棗, less effective

大宅

^oo^

請問你係什麼時候比你個女食架 ? 是否早上空肚 or????

謝謝!

禁止訪問

該用戶已被刪除

大宅

thank you babybaby媽咪媽咪 ,
等我都試下保嬰丹 先

首頁

尾頁

跳至