自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

三年前子宮內膜移位做過手術,,之後食避孕藥一排無事

停食左兩年,,每次黎m都好好好鬼肚痛,,,一次比一次利害

血塊以前都有,不過唔會真係甘離譜...

依家直頭多到我自己都驚...睇中醫,,一路keep住食就得,一唔食

又痛到爆又多血塊....我唔再食得避孕藥,,因為血管唔ok

點搞?有無姊妹有咩方法...........

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

keep住睇中醫...
呢啲係長期調理
唔係一年半載, 可能要2-3年~

婦女病, 一般都要戒口
戒咖啡, 凍飲

Hildatong  YES.....must介口!!!!  發表於 11-12-31 14:59

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 小倩 的帖子

我已食中藥有5年左右.....

當然不是連續食哂5年,,睇過三四個,,都係一停就勁多血塊

好似我一直食緊,甘岩有野做前幾日去唔倒睇,,(之前一直keep住日日食兩個月左右)

打極都full book唔倒,,尋日黎m...我痛到依家行唔倒........而且我唔飲凍野嫁...

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

戒凍飲 呢個好緊要呢

nikinokb  我從唔飲凍野嫁.........  發表於 11-12-31 12:36

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:m到血塊問題....(只限女性)

聽到你甘,真係好痛苦

nikinokb  我依家個肚痛到想暈....  發表於 11-12-31 12:36

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

nikinokb    發表於 11-12-31 12:43
人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

呢刻敷暖水袋啦~
(懶啲就貼暖貼 )

nikinokb  唯有甘先叫似返個人....我連街都出唔倒..塊面青白過張紙........  發表於 11-12-31 12:44

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

拒絕凍飲
睇婦科照下有咩問題

nikinokb  thanks..我諗我真係要去照照...  發表於 11-12-31 14:41
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

環保接龍勳章

我都是好痛, 死去活來0個隻款, 最近才知有肌瘤, 明年2月做手術了, 希望切除左會好一點啦~

nikinokb  我之前做過手術..不過好快又甘....  發表於 11-12-31 14:41

水晶宮

回覆 nikinokb 的帖子

我覺得你最好去做一個盤腔檢查,可能係子宮肌瘤,有可能要做手術㗎,有
時M到會多到貧血㗎。

nikinokb  yes..我諗我真係要去照照...thanks...  發表於 11-12-31 14:42

侯爵府

環保接龍勳章

如果你有患過子宮內膜移位,
而呢輪M COME又有好多血塊的話,
可能會有朱古力瘤喎.
睇西E 照照啦.

其實奉女性都係, 唔好飲凍嘢.
尤其嚟經前及來經時.
因為凍飲令到子宮寒,
咁D經血會變'杰',
經血變杰後會無咁易排出/排清, 繼而積累體內.

nikinokb  我從唔飲凍野ga...真係唔知點解成日都係甘..我之前有呢隻瘤先做手術..  發表於 11-12-31 14:42

珊瑚宮

中藥吃咁耐, 應該有效就見效架啦, 你中間有冇去返婦科檢查呀? 我覺得係應該返去CHECK下, 驗下先得, 要正視。

TAKE CARE.

nikinokb  agree...我就係甘諗..我諗要去西e照照先...thanks..  發表於 11-12-31 14:43

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我開刀生第二個時,
個醫生睇到我有子宮內膜異位及子宮肌瘤,
雖然我一直以來都有血塊(十幾歲時已經係咁)
但我生完兩個之後都無乜點痛過。

961123  same  發表於 11-12-31 16:26
nikinokb  我都係開刀生..以前做女時無甘ga我.....係反而生左個仔後先甘,..  發表於 11-12-31 14:43

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

我以前都勁多血塊, 用左五年藥性子宮環, 期間冇血塊, 呢五年後我取左個環出黎一兩個月, 嘩! d經血同d血塊又'巴巴'聲黎, 多到嚇死我, 之後我又即刻拿拿聲裝個新嘅子宮環, 用環期間經血量好少, 完全無血塊.

不過唔知你啱唔啱用藥性子宮環, 可以問下婦科醫生.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Edithcsm 的帖子

e....我真係想試下!!不過.....我有d驚.放d野入去...痛唔痛ga?

會唔會發炎ga?一次過放5年先拎?

你知唔知你果時點解多經血同血塊呀!

我真係好想試...我用咩方法都痛...好鬼痛呀...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有血塊有咩問題,咁我通常只有頭兩日會痛和血塊,第三天會流量很少正常?我剛問女兒13year之前佢都有痛之後睇中醫就不再痛了(只吃了三服藥)佢話自己都有血塊但不再痛.又屬正常麼?

nikinokb  有血塊係唔正常ga.中醫西醫都係甘講  發表於 11-12-31 16:28

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

nikinokb 發表於 11-12-31 14:44

e....我真係想試下!!不過.....我有d驚.放d野入去...痛唔痛ga?
我又唔覺痛呀, 我冇試過發炎, 一個有效五年, 我唔知點解以前多血塊呀, 我十幾歲都已經有血塊, 因為我冇經痛 , 一路都冇理佢呀...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你係去c+定政府ga?

會唔會feel倒有d野有d野甘ga?

象牙宮

最好 找婦科check check好d,maybe有子宮肌瘤,小心.其實子宮內膜異位有時e生會比d吾知乜停經藥,食十個月左右,因冇月經,會好莫落好番架,why耍做手術?

你生左bb未?生完應 該好d架/?

首頁

尾頁

跳至