意見反饋
義工

自由講場 今日: 6448|主題: 1024251

套裝電腦好, 定係切機好??

珍珠宮

國民生產總值:30622

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

套裝電腦好, 定係切機好??

唸住轉電腦, 之前都係切機, 咁最近同人講起, 佢地話套裝唔使煩同唔怕 D 野唔夾撞機又或者用 NOTEBOOK, 但係我呢部老爺機都用左成 7,8 年都無問題, 只係而家慢少少同好多 SOFTWARE 都 UPDATE 唔到, 所以想換.... 套裝機又易唔易壞, 最近睇過 DELL 買緊都係 5-7 千都有部同有埋 LCD MON...... 唔知大家可唔可以比 D 意見呢?? 謝謝!!

水晶宮

國民生產總值:66975

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 套裝電腦好, 定係切機好??

我用Acer套裝機,不過都麻麻地,買左半年都down左2次!
不過係貪佢有保養,唔駛自己搵人整。如果唔係好似我咁電腦白痴,其實砌機仲抵玩。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

其實我部機用左咁耐都未壞過, 係壞左個 MON 因為用得耐, 我只係識少少但唔叻....

男爵府

國民生產總值:8967

畀面勳章

其實我覺得套機會好 d,起碼有保證 d la!
而我依家就用緊 samsung notebook!都好好用!又簿、又型!

大宅

國民生產總值:1064

套裝機的好處是有保養, 不過好易壞,我朋友家用dell, 打去hotline, 如果都攪唔掂先會來, 仲好似係hardware壞咗先會來, software唔會來的.
因為朋友唔識, 所以我都係建議佢用套裝機.
我自己砌機, 用了4年, 都無問題,而且平好多. 耐不耐就upgrade下, 之前換了2隻HD, 現在諗住upgrade個motherboard.
各有各好!!
**Loving You**

琥珀宮

國民生產總值:161811

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

要視乎你對電腦有幾多認識,如果你唔係好識電腦野用套裝機好D,起碼有人技術支援,都叫做有個電話問下!但如果識搞電腦就梗係砌機好啦!價錢平D又可以自己upgrade!(會唔會易壞睇你好唔好彩咋!套裝機或砌機都會有機會壞)

珍珠宮

咁我都識少少, 自己加野落部機度都得..... 如果真係有大問題, 可以搵個 FRIEND 黎整下都得, 而且公司 D 同事很多識少問題都可以解決.....

小路 寫道:
要視乎你對電腦有幾多認識,如果你唔係好識電腦野用套裝機好D,起碼有人技術支援,都叫做有個電話問下!但如果識搞電腦就梗係砌機好啦!價錢平D又可以自己upgrade!(會唔會易壞睇你好唔好彩咋!套裝機或砌機都會有機會壞)

大宅

國民生產總值:2918

識玩機既人鍾意砌機, 唔識既人通常用套裝機! 睇下你識唔識整電腦!

琥珀宮

國民生產總值:161811

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

[size=medium]BK
catjeffcat 寫道:
咁我都識少少, 自己加野落部機度都得..... 如果真係有大問題, 可以搵個 FRIEND 黎整下都得, 而且公司 D 同事很多識少問題都可以解決.....

子爵府

國民生產總值:11594

畀面勳章

我部係砌,壞咗,可以搵朋友整

禁止訪問

國民生產總值:25295

醒目開學勳章

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.