自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇邊個地方可以比香港已註冊夫妻再註冊多次呢

我其實一直都想係外地註冊結婚, 但係因為d老人家唔太方便去個邊, 所以最係都系香港註冊.
我想問下, 我宜家仲可唔可以去其他地方註冊多次?
邊到可以比我哋咁做?同埋要咩手續?
請提供資料,謝謝.

大宅

Re: 有冇邊個地方可以比香港已註冊夫妻再註冊多次呢

吓!!!! 註冊兩次.......犯法的....喵喵......

洋房

ku6441,

Try to check Les Vagas.

大宅

ku6441,
大吉利是講句,係邊度註冊,到時離婚要辦多次手續,而且考慮清楚當地的婚姻條例,唔係玩架.
想要feel,去les vagas行禮也ok.
(我懷疑即使les vagas也唔可以再註冊,記得聽過呂良偉因和周海媚在當地註冊,所以唔可以和鄺美雲係hk註冊,後來搞掂晒手續先可以和這任正式註冊)

大宅

醒目開學勳章

我見印傭在印尼結了婚,在香港搵到男人一樣可以結婚.結完先返去同老公離婚.所以我諗落後國家是可以的.

大宅

ku6441,

Les Vagas 都唔可以的, 一樣是犯法.
Les Vagas 可以比你行禮, 行教堂都得, 因為全部都是計錢的, 用錢買服務啊 (還可以幫你"安排"嘉賓到場同你助慶).
不過就唔可以比你註冊多一次.

婚姻註冊資料是世界互通的, 如你在外地註冊, 香港政府是會知道的. 小心!

........喵喵.................

大宅

ku6441,

講開又講, 為什麼你想在外國註冊呢?
為什麼當年不選擇在香港舉行婚禮, 而在外國註冊呢?

如果你是想實現某一種婚禮儀式, 很多地方也可以啊.
......喵喵.........

別墅

我以前的老師在外地註左冊, 之後再在香港註冊(同一對夫婦), 後來被香港政府發現, 之後要佢地交番香港的婚姻註冊証書, 有無罸錢就唔知啦.

大宅

LA

別墅

關島、日本、澳洲... 基本上好多景靚既都有「行禮」祝福架~ 都好浪漫呢~

民房

日本 , 有冇多d資料呀

首頁

尾頁

跳至