心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

我阿b而架開始唔飲奶呀,好煩惱呀入嚟傾呀

我想問你們(媽咪),阿b一日飲幾多次奶呀和飲幾多oz奶呀,我阿b今年1歲10個月,唔係幾恨飲奶和食嘢,一日飲兩次奶,飲7oz奶,但係飲唔哂呀,食嘢方面唔係幾恨食囉,真係好煩惱呀,教吓我呀,唔該你們(媽咪) .

子爵府

Re: 我阿b而架開始唔飲奶呀,好煩惱呀入

出晒牙仔未呢?除左兩餐奶…你煮咩比佢食呀?我囡囡佢兩歲每日兩餐奶,每餐4oz…但係佢就由朝食到晚

洋房

wingmonly:我諗出哂牙仔掛,我煮粥仔和ab面呀,

子爵府

不如試下比爛飯仔…我個女出左牙就唔肯再食粥仔…係都要食飯喇!你唔駛太擔心架…因為佢重有飲奶嘛… 餐與餐之間有冇食雜糧?餅餅…生果…包包?

別墅

我囝囝2歲2個月, 一日食2次飯, 另3次奶, 平均一天都會飲到22安奶, 此外佢由天光食到天黑, 見到大人有野食, 佢必定會來分一份, 所以有成30幾磅, 我反而有d擔心, 因為佢個肚好似隨時生得咁 .. :cry:

子爵府

好媽媽勳章

我b仔11個幾月...一日食兩餐奶...佢都係食飯仔...我會用蕃茄或者菜煮比佢食...我地大人食野...佢都要食埋一份...有陣時比包...有陣時比餅...如果你唔想日日諗煲咩飯仔...可以就咁煲飯仔...再買baby food...即係雞肉呀...個d等等...加落去好味有益...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至