自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

洗衣機裡面的膠邊霉積,有咩方法可以清除呢?

如題

大宅

Re: 洗衣機裡面的膠邊霉積,有咩方法可以清除呢?

你果部係咪大眼雞? 你可以用漂白水+化妝棉, 整濕佢"舖"膠邊的霉積上面, 大半日倒至取走, 就ok啦.
hihififi 寫道:
如題

洋房

妳可以去大藥房或大超市買一隻叫"啄木鳥"o既洗衣機粉, 呢隻洗衣機粉係用o黎洗洗衣機o家.... 妳可以睇睇呢個網址係: www.woodpecker.net.cn

侯爵府

THANKS

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

StellaTang 寫道:
妳可以去大藥房或大超市買一隻叫"啄木鳥"o既洗衣機粉, 呢隻洗衣機粉係用o黎洗洗衣機o家.... 妳可以睇睇呢個網址係: www.woodpecker.net.cn

幾$$一支??

男爵府

2020勳章 畀面勳章

是否大藥房就有得買.

別墅

august19 寫道:
你果部係咪大眼雞? 你可以用漂白水+化妝棉, 整濕佢"舖"膠邊的霉積上面, 大半日倒至取走, 就ok啦.[quote]
hihififi 寫道:
如題
[/quote]

橡膠直接用漂白水洗會變硬個喎

大宅

我都係用棉花沾上漂白水"醃"一晚但係唔係太乾淨
咁想問下用左啄木鳥係咪會好乾淨同幾錢1支架?

大宅

Thank you for 咁多位0既意見~

我部係上面開架,我都用過其他牌子,但係無咩用,我知藥房同百佳都有"啄木鳥"賣,等我買支試下先~~

子爵府

畀面勳章

我用(塑)了漂白水嘅紙(舖)在膠邊上,幾個鐘頭後就ok,我試過用洗衣機清潔劑都冇用,間中倒啲漂白水落梘粉格可以清洗機槽入面,都好乾淨

侯爵府

平時洗衣衫之後, 我唔會將洗衣機度門閂實, 咁就唔會咁易有霉積, 我個大眼雞洗衣機用o左幾年, 都冇乜霉積。

子爵府

畀面勳章

Re: 洗衣機裡面的膠邊,有咩方法可以清除呢?

係呀!打開度門唔好嗡住,等部機疏吓氣,唔係好容易有霉積

首頁

尾頁

跳至