意見反饋
義工
[2005年] 乜原因流眼水

別墅

國民生產總值:679

乜原因流眼水

Kelda左眼從昨天開始, 成日眼濕濕, 有時仲會流出眼水來, 但眼仔又冇紅腫, 你地bb有冇試過呀, 講D經驗來聽下呀!
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

水晶宮

國民生產總值:65846

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 乜原因流眼水

好大機會係發炎, 你同埋用 "白開水 - 即係煲完放涼果 D 水" + 棉花抹多些啦. Karl仔 1星期大時都試過, 抹了2天, 之後, 我既大家姐迫我帶 Karl仔 去睇兒科醫生, 一用了眼藥水2-3天即好.

大宅

國民生產總值:1265

szeszes 寫道:
好大機會係發炎, 你同埋用 "白開水 - 即係煲完放涼果 D 水" + 棉花抹多些啦. Karl仔 1星期大時都試過, 抹了2天, 之後, 我既大家姐迫我帶 Karl仔 去睇兒科醫生, 一用了眼藥水2-3天即好.

似係"淚管閉塞", 我都係用szeszes既方法, 又有睇醫生, 好快冇事.

大宅

國民生產總值:4719

晴晴豬都試過淚管閉塞,我都有帶佢去睇E生,E生俾咗D葯佢滴同搽,仲教我用暖毛巾(但唔可以太熱)同佢"孚"吓,幾日就冇事LA!

別墅

THANK YOU!

我用左你地的方法, Kelda今日冇再流眼水啦.
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

男爵府

國民生產總值:6535

我囡囡都試過淚管閉塞,
我囡囡比較嚴重==>>出黃色眼屎蓋住隻眼仔,
打唔開....
結果我聽朋友講...用熟水將棉花抹眼仔(清潔),
然後按摩眼簾尾部直接按摩到眼鼻樑位置, 就OKAY了,,,
等淚線直接由鼻樑通過 !!
請放心 !!
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

伯爵府

國民生產總值:15915

塱塱都係架,好似 Hellomimi112 講的"淚管閉塞", 我睇過2次醫生,佢地都係叫我吾洗睇,仲話吾好比bb滴咁多藥水喎.
初初塱塱真係好多眼屎同眼水,d眼屎都係jam實隻眼tim,我都係用你地所講的方法,依家大大下就無咁嚴重,不過佢真係好似成日都比我罵佢咁,眼濕濕的,人地仲成日問我,塱塱係吾係剛剛喊完................

別墅

I see

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.