跳至

首頁

尾頁

洋房

迫著偉大起來! 

Hi, 我是新加入的, 我的bb都在6月出生,但到今日仍害喜得很辛苦, 想嘔又吐不出, 不想吃又要吃. 呀! 看書教分開乾和濕的食物來吃, 感覺又好一點, 不知你們是否都一樣?
 人又很倦! 現在仲胸脹, 盤骨痛! 真是迫著偉大起來! 
 但看到bb有心跳,會動, 又覺得很奇妙:)

希望大家都開開心心安胎:)

複式洋房

Re: 迫著偉大起來! 

你就好啦,有害喜, 我只有胸痛,又冇嘔又冇作悶,
上星期三e生話我係5weeks,胎囊都照唔到.
你依家第幾weeks呀.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

090606 寫道:
Hi, 我是新加入的, 我的bb都在6月出生,但到今日仍害喜得很辛苦, 想嘔又吐不出, 不想吃又要吃. 呀! 看書教分開乾和濕的食物來吃, 感覺又好一點, 不知你們是否都一樣?
 人又很倦! 現在仲胸脹, 盤骨痛! 真是迫著偉大起來! 
 但看到bb有心跳,會動, 又覺得很奇妙:)

希望大家都開開心心安胎:)

我宜家已經無之前嘔得咁勁,但個胸開始痛同睡眠時間顛倒晒 :-(

洋房

lingf
我有了第六週時去看醫生, 照超聲波個胎都是得 1cm , 現在都近十週, 早兩日再照, 都是得 2.6cm,醫生說ok. 你不要太擔心!

洋房

不知是否心理作用, 看書話會發好多的夢, 仲會比平日奇怪. 果真這兩天都不停發夢, 不過醒來就忘了.

複式洋房

我昨天已照到胎囊啦.真開心.e生話我有5weeks幾.三星期後再照.到時會照到bb啦.
我到e+都冇作嘔作悶.你幾時先有作嘔作悶呀.

複式洋房

loklokpower
你e+幾多週呀?

複式洋房

我都冇害喜呀..只有胸脹, 腰及patpat粗了. 之前都勁冇胃口, 唯有少食多餐, 經常有面包在左右lor...現在好了好多了. 我現在8星期大lor.不過, 都仍keep住好疲倦.

複式洋房

Sisiangle
冇害喜係唔係正常呢? 我同你一樣都冇害喜呀..只有胸脹,但我唔記得問e生喎.你有冇問e生呢?我要三星期後先睇e生呀,我好驚呀.
我e+一有時間就睡覺.e生話要休息多d先好嫁.

洋房

有個朋友起初都沒有作嘔, bb都很健康, 現在快生了.  

伯爵府

人o地話越大反應代表 bb 越穩定,若係咁,辛苦 d 都值得

首頁

尾頁

跳至