意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77881

點解成日發脾氣既

大宅

國民生產總值:2307

點解成日發脾氣既

點解成日發脾氣既

我個女現14個月大,
但成日發脾熱鬧人.
妳們D BB 有無呀

大宅

國民生產總值:3596

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 點解成日發脾氣既

我囡囡又係呀,小小野就發脾氣,哇哇叫. 如果佢大0的,我實打x佢 :tongue:

大宅

國民生產總值:1243

me too.

男爵府

國民生產總值:6724

My son is 20 days old. Don't know why last week he started to 發脾氣 when he drinks milk!!!!

Does anyone know why?

珍珠宮

國民生產總值:34820

會唔會照顧bb既人喺佢面前做過類似既行為呀, 睇書話其實bb係大人既反映, 你做d咩, 會喺bb身上睇到架.

大宅

Edsie,
唔知你囝囝係咪同我囡囡0個時一樣,喊晒好似想飲奶咁,不過俾奶佢,佢啜幾啖又發晒俾氣係咁喊,攞走奶佢又好似又想飲咁,重覆又重覆...
後來我發覺,其實佢唔係肚餓,而係眼瞓發脾氣.
之後,我見佢如果俾奶佢,佢仲係發脾氣既話,我就會抱佢,拍0下佢,搖0下佢,慢慢佢就會瞓著.(不過就真係好慢慢,要好有耐性先得)

Edsie 寫道:
My son is 20 days old. Don't know why last week he started to 發脾氣 when he drinks milk!!!!

該用戶已被刪除

別墅

國民生產總值:527

係可能奶粉太熱氣.要飲開奶茶清熱氣.BB就會無咁大脾氣.
他們加上又出牙仔.

男爵府

國民生產總值:6724

大食媽咪,

My son is like what u describe --> 喊晒好似想飲奶咁,不過俾奶佢,佢啜幾啖又發晒俾氣係咁喊,攞走奶佢又好似又想飲咁,重覆又重覆...

very fen!!!!!

洋房

國民生產總值:391

Edsie 寫道:

咁細的BB 唔識發脾氣架, 飲奶先發脾氣, 會否飲奶時抱他姿勢不舒服, 或有其他原因.

大宅

Edsie,
係呀,我囡囡細時(又係廿日度時)有一排日日都係咁,不過過一排就唔會.
真係好煩架,不過加油呀,辛苦既日子好快就過架啦~

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.