意見反饋
義工

想生BB 今日: 69|主題: 99722

明天去家計會做懷孕前檢查,有D緊張!

男爵府

國民生產總值:7831

大廚勳章

明天去家計會做懷孕前檢查,有D緊張!

明天去家計會做懷孕前檢查,有D緊張!有冇媽咪知個程序係點GA , THANKS !

民房

國民生產總值:65

Re: 明天去家計會做懷孕前檢查,有D緊張!

funpucca : 妳book左幾耐??

民房

國民生產總值:59

finpucca,

你驗咗血未呀 (驗地中海貧血要另外加錢),首先,你要book個時間上去驗小便及驗血,跟住你老公又要揾一日攞自己的精液去化驗所 ,跟住再book一日去睇報告同做檢查.
檢查就好似平時做婦科檢查一樣,所以唔需要緊張 ,醫生會問你平時的經期怎樣...如果你要做埋抺片檢查,又要另外加錢才幫你做啦.
你同你老公會分開見醫生的,所以大家都唔知道對方的報告係點,醫生會話俾你老公聽啲精液的活躍程度...
所以唔需要太緊張

男爵府

大廚勳章

781815 寫道:
funpucca : 妳book左幾耐??

我book灣仔果間,10月29號fax去book,佢就約我7號去,但我老公要返工,就book左8號,都好快喎

男爵府

大廚勳章

SchnauzerSuki 寫道:
finpucca,

你驗咗血未呀 (驗地中海貧血要另外加錢),首先,你要book個時間上去驗小便及驗血,跟住你老公又要揾一日攞自己的精液去化驗所 ,跟住再book一日去睇報告同做檢查.
檢查就好似平時做婦科檢查一樣,所以唔需要緊張 ,醫生會問你平時的經期怎樣...如果你要做埋抺片檢查,又要另外加錢才幫你做啦.
你同你老公會分開見醫生的,所以大家都唔知道對方的報告係點,醫生會話俾你老公聽啲精液的活躍程度...
所以唔需要太緊張

thanks a lot ,好詳細呀

複式洋房

國民生產總值:203

第一次去只係抽血, 無其他ga la, 然後再約大概一個月後見醫生, 看報告, "dot"高, 磅重及做婦科檢查

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.