少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

戒片一問?

宜家幫仔仔戒緊片, 佢喺屋企多數都唔駛用片 (瞓覺或疴poo poo除外). 但出街就有問題, 因為佢仲未control得好好, 當佢表示要wee wee ge 時候都差唔多要疴, 如果唔係咁方便揾厠所, 我都會同佢著片, 但佢又表示要wee wee, 咁我叫佢照疴, 但我覺得佢好confuse, 唔知點攪 有個朋友教我出街預備一隻杯 (唔易溜果種), 當揾唔到厠所時可以叫佢疴喺隻杯度, 請問有冇其他媽咪試過或者有冇其他提議

水晶宮

Re: 戒片一問?

我果時會9唔9就問仔仔要唔要v v ,但佢特然話急我地會叫佢忍住,daddy 9秒9抱住佢跑去廁所,比佢知道要學下忍住,忍到就讚佢,忍唔到就話比佢知要早d出聲,因為唔係次次都可以好快搵到廁所的,介晒之後我地會帶定膠袋以備不時之需。

大宅

我都有9唔9問佢駛唔駛wee wee嫁, 但因為佢仲未表達得好好 (21個月), 所以出街都有d驚囉. :cry:

伯爵府

我寜願煩d每2個鐘叫佢去廁所, 同拿多套衣物出街. 叫佢係街邊痾人地睇見又核突, 小朋友又無自尊
Small_Cloud 寫道:
有個朋友教我出街預備一隻杯 (唔易溜果種), 當揾唔到厠所時可以叫佢疴喺隻杯度, 請問有冇其他媽咪試過或者有冇其他提議

大宅

我就係諗住比隻杯仔佢好過佢喺街邊疴咋.

伯爵府

真實分別真不大, 人家都知你在做甚麼! 係乾淨d, 我覺得真係用做最後辦法都可以...... 但見過有小朋友變成只肯痾係杯杯 :tongue: :tongue: :tongue:

洋房

男仔可用密實膠袋!!

大宅

我都有諗過用密實膠袋, 但驚佢會漏, 所以先諗住用杯之嘛.

大宅

我以前帶普通報紙膠袋﹐有時就帶一個小膠瓶。

男爵府

方鍾SIR 寫道:
男仔可用密實膠袋!!

咁女仔可以用咩

首頁

尾頁

跳至