跳至

首頁

尾頁

大宅

~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 13)

[size=large]第 13 間分店開張啦, 快些來啦

[size=medium]西區左鄰右里出世o既小朋友資料如下

January
hayleymama - Hayley/希希 (女), 11/1/2001
曲曲 - 朗澄 (男), 16/1/2003

February

Jolly - 悠悠 (女), 4/2/2004
marblema - 2/5仔2/5女, 2002
chungmother - 忠忠 (仔), 17/2/2001
烏龍媽媽 - kelvin (仔), 25/2/1993

March

bb女 - 恩恩 (女), 14/3/2001
ccmeow - 禮禮 (仔), 21/3/2000
chingchingmom - chingching(仔), 24/3/2001
HinMa - hinhin (仔), 27/3/2000

April
Cindy - 澍森 (男),10/4/2003

May
marya - Hei Hei (仔) 19/5/2005
^O^ - Myron (仔), 27/05/2005
Grumpy - Nic (女), 31/5/2002

June
Mingming626 - Ivan (仔), 26/6/1998
gloriayh_lee - Abbie 皚庭 (女), 26/6/1996

July
manmanb - 太郎 /小汶 (女), 15/7/2003
TszHin媽咪 - Hugo (仔), 18/7/2000
kittylock - 家霖 (仔), 28/7/2001

August
Teresa - Gavin (仔), 6/8/1999
monkeema - Justin (仔),11/8/2004
3littlepigs - Edgar & Darren, 15/8/2003
3littlepigs - Felix, 18/8/2000
HinMa - 綽綽 (女), 18/8/2001
gloriayh_lee - Brandon 宇騫 (仔), 21/8/2000
曲曲 - 昕晴 (女), 30/8/2004

September
Candy - 可頤 (女), 12/9/2002
小樺媽咪 - 藝樺 (女), 29/9/2003

October
Wahmother--華華(仔) 13/10/2002
Micky - 紀賢 (仔) 19/10/2002
CY-mother - 俊希 (仔) 19/10/2002
lui_BB - 銘澤 (仔) 27/10/2004
^O^ - Michele (女), 28/10/2002

November
ppl - Cara Shek (女) 8/11/2000
Carlton 鎬言 (仔) 20/11/1999
烏龍媽媽 - Alison (女) 21/11/2000

December
bb女 - 祺祺 (仔),03/12/2002
isee- 鈞浩 (囝) 16/12/2001
Rita - Matthew (仔) 22/12/2000
chingchingmom - yungyung (女) 27/12/2004

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

[size=large]之前的 topic

西區左鄰右里 part 12 ] click here
[/url]

西區左鄰右里 - part 11]click here

西區左鄰右里 - part 10]click here

西區左鄰右里 - part 9click here

西區左鄰右里 - part 8click here

西區左鄰右里 - part 7 click here

西區左鄰右里 - part 6click here

西區左鄰右里 - part 5click here

西區左鄰右里 - part 4click here

西區左鄰右里 - part 3 click here

伯爵府

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 13)

chungmother :

你好快手呀 ----- 開新part!

我爸無咩事!多謝關心!
佢而家咪要乖乖留係屋企囉!平時佢由朝去到黑o家!

你都要take care!等chungpa 放工,有人陪你先出街散吓步囉!

bb女 = 恩祺媽 :-)

大宅

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 13)

bb女,

都唔快加啦 世伯冇麥事就好啦, 老人家行多些身體都會好些啦, 不過等佢好返先啦.

[size=x-large]新來的街坊,

[size=x-large]如果你地要加小朋友的資料在這個 topic, 請通知我, 我怕我這個老人家唔記得左.

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

忠媽,

快啦~ 快啦~ 唔好想住辛苦... 可以就去散散步散散心, 個人開心d生個B都乖d架...

恩祺媽,

冇乜事就感謝主. 希望你papa都乖d聽醫生話

伯爵府

chungmother:

最弊我爸有舖飲酒癮!佢餐餐無酒不歡!之前佢自己出街歎早茶 + 飲幾兩,都會中午前返到來。呢排佢識左一班同樣係酒鬼的,就由朝係外面到夜晚....幾次飲到醉晒要人扶返來.....我覺得佢遲早會出事.....希望佢今次引以為戒....

ccmeow:

d 老人家就係咁,聽外面人的話,唔聽子女話!

別墅

bb女,

老人家都好似小朋友咁,要慢慢"口

伯爵府

ppl,

你講得岩架, 呢個的確係反叛期. 學我老公話, 一個細路最kick手既年紀係 : 2-3歲, 5-6歲, 跟住就係12-15歲. 前2個仲可以比我地對付到, 但係青少年期o個關就真係冇得控制喇, peer group 既影響好大.

teresa:

咁我咪大劑!
祺祺2-3歲,恩恩就黎5歲!一個祺祺已攪到我日日爆血管啦!

大宅

好媽媽勳章

ppl,

我想問如果Cara唔收拾

伯爵府

[quote]
ppl 寫道:
bb女,

老人家都好似小朋友咁,要慢慢"口

大宅

好媽媽勳章

gloria,

有人幫你揍女真係好

轉做上班一族習唔習慣呢?

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

我細個試過南區返銅鑼灣, 個時未有MTR&香港仔隧道! 返工就天水圍返Wanchai, 想起都

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我中西區返中西區,步行25-30分鐘。搭車加行路相差大概5分鐘。

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

別墅

chungmother,

剛剛答完ppl, 就見新part開張. 等我霸番個頭位先, 嘻嘻!

見你這個準媽媽眼明手快, 第日bb都一定有番咁上下. 準備好晒入院的野未? 預早祝你順順利利! 幾時預產期?

別墅

烏龍媽媽,

我正在努力學習做阿媽,但課程太深兼實習時間太長,頂唔順. 所以要請教大家,廣思集益.

現在又要返工,放工仲要鬥智鬥力,真係人都癲.

別墅

恩祺媽:

唔洗驚! 我現家日日對住兩個都無事(touch wood). 要爆的唔係血管, 只係瘡瘡大爆發啫. 哈哈! 不過的都覺得青少年這關最難過. 可能我現在踏正. 擔心多左. 因為實在已經唔太聽你講. 基本上做個聽眾比做個講者來得更受落.

要老人家一下子改變習慣, 我睇都幾難. 不如改叫佢飲少d, 可能佢會聽都未定. 祝你爸爸早日康復!

別墅

唔好意思, 幫朋友問, 想知港島區那位女性婦產科醫生好 (私家), 朋友是高齡產婦, 第一胎, 所以想找位信得過, 口碑好既醫生, 請幫忙!

伯爵府

烏龍媽媽 寫道:
恩祺媽:

唔洗驚! 我現家日日對住兩個都無事(touch wood). 要爆的唔係血管, 只係瘡瘡大爆發啫. 哈哈! 不過的都覺得青少年這關最難過. 可能我現在踏正. 擔心多左. 因為實在已經唔太聽你講. 基本上做個聽眾比做個講者來得更受落.

要老人家一下子改變習慣, 我睇都幾難. 不如改叫佢飲少d, 可能佢會聽都未定. 祝你爸爸早日康復!

烏龍媽媽:

小朋友都好d,有得寄望佢地 大d 會明事理。但老人家一stubborn 起來, 唔聽就唔聽。我爸已79歲,叫佢飲少d 酒都唔聽啦,佢成日話自己死就一世,唔死就大半世!飲飲食食係佢主要的人生目的了!

大宅

烏龍媽 & 恩祺媽,

係呀, 青少年期最難攪, 當年大佬同阿爸阿媽吵得最勁都係個陣.....我以前個中學老師, 直情辭職返屋企睇實阿囝, 3年後一切stable 之後, 佢又出番黎教書.

真係唔到妳唔驚!

marblema

大宅

好媽媽勳章

恩祺媽:

我爸未夠60歲但都係唔聽話, 佢有佢理論及人生觀!

首頁

尾頁

跳至