嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 三個月, 頭仔偏哂點

已經成日初頭, 後面仲好偏. 老爺話我用毛巾唔好, 叫我改用枕頭. 但書都話BB一歲前不耍用枕頭, 好危險麻! 點算好?

大宅

Re: BB 三個月, 頭仔偏哂點

我阿B之前都係咁...根住咪日日叫賓賓幫佢初個頭仔...真係得喎....

禁止發言

複式洋房

唯有繼續初頭啦!

侯爵府

minnie_mouse,

之前我o地o既媽咪會都有討論過呢個問題, 你有時間去睇睇o丫!
Please click here!

我囡囡由出世開始, 已經好鍾意側個頭去右邊瞓, 瞓到個頭仔好扁, 不過由3個月開始, 佢控制到個頭擰左擰右去睇o野, 依家仲見佢會擰向左邊瞓, 咁我都冇咁擔心, 我諗佢遲下個頭會圓番d。 我從來都唔敢同佢"初"頭, 始終bb有幾塊頭骨未生得好埋, 我怕會整親佢。

侯爵府

hi my_tabo
你個囡都幾叻喎,我個女五個月了,到現在都係鍾意向左邊訓,個頭又訓偏晒,我有時將佢擰向右邊,佢好快又會擰反左,我又廢事攪醒佢咪由得佢

大宅

don't worry la!!我個大仔3-4個月都係訓偏左(直頭同個月餅一樣)我都無理佢, 後來到左一歲就自自然自己變到圓"姑look", so, take it easy la!

侯爵府

Hi patwong,

既然bb個頭會慢慢圓番, 咁大家都唔駛咁擔心啦!

大宅

hi hi:

Dont worry la, 我呀B都係偏偏地,問過e生話無大影響,my tabo 話齋,頭會慢慢圓番, 咁大家都唔駛咁擔心啦。

bbsweet

my_tabo 寫道:

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

侯爵府

bbsweet,

唔知你囡囡係咁同我囡囡一樣, 都係扁右邊呢?

P.S. 好少見你打中文喎! :mrgreen:

男爵府

Don't worry! My girl's head was super flat before. I can't say her head is back to normal shape now but I can see the condition is much improved.
So, when the bb grow up and sleep less, their heads would not be that flat anymore.

民房

我個b都係扁頭仔,硬頸到痺,而家個頭成個菱形咁,好彩塊面無變形。
希望佢大啲個頭真的可以變回圓姑碌啦! :cry:

別墅

minnie_mouse 寫道:
已經成日初頭, 後面仲好偏. 老爺話我用毛巾唔好, 叫我改用枕頭. 但書都話BB一歲前不耍用枕頭, 好危險麻! 點算好?

想請問點解BB一歲前用枕頭, 會有好危險

大宅

now my bb is5 months,her head is also "bin",so ungry
bbsweet 寫道:
hi hi:

Dont worry la, 我呀B都係偏偏地,問過e生話無大影響,my tabo 話齋,頭會慢慢圓番, 咁大家都唔駛咁擔心啦。

bbsweet

[quote]
my_tabo 寫道:

[/quote]
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

複式洋房

d 書話怕個枕頭易反轉焗到BB.

hei822 寫道:
[quote]
minnie_mouse 寫道:

想請問點解BB一歲前用枕頭, 會有好危險 [/quote]

首頁

尾頁

跳至