自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

最近做織女, 趕工織令令頸巾臨住過年用喇.....

買好晒粗冷, 趕工中....點知是不夠冷織.......真係chok 住條氣.............

本人在花x 園街鋪買的粗冷....$15 個, 30蚊2個, 係比出面賣的平4蚊....
購買時, 阿姐說明一個夠織一條頸巾的, 買2個是夠織一大一小的親子頸巾的.......

即同我買開19蚊個, 2個就岩岩好, 織到一大一小頸巾了...
以為花x 街平呀, 抵呀...足足平4...........蚊..........雞

點知~~~~~~~~ 織完就知道"賴0野"了......請您們做生意老實點.........
唔夠又話夠........ok......fine 俾您呃 $$$ 都算, 唔好等我失晒預算........
織織下唔夠冷織........的感受真的很氣憤.........

仲有~ 不老實的行為, 求其老點我......當天,見到有頸巾sample, 有隻pattern 好令, 問她們點織
阿姐竟同我說~ 織全部低針............

求其up 當秘笈..........

大家小心小心~~~ 做個精明的消費者~~ 不要像我再被老點鳥 嗚嗚嗚~~~~

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:小心小心~呃人既~~ 唔夠冷織喇 嗚嗚嗚~~

講真,唔同人,唔同針,唔同花,唔同長,都會差好遠喎,比我唔會咁老定!
我係太原街買$20粗冷真係夠織一條比阿女嫁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:最近做織女, 趕工織令令頸巾臨住過年用喇..

原帖由 Addfish 於 12-01-22 發表
最近做織女, 趕工織令令頸巾臨住過年用喇.....

買好晒粗冷, 趕工中....點知是不夠冷織.......真係chok 住 ...
我織長冷衫要七個呀。佢同我講有多。我都二頭唔到岸。

36日咋...緊張緊張

男爵府

我都領過野

我之前喺屋企附近日租檔買既真係織到好長, 我大仔條直程有冷剩織到多1條蝴蝶巾,

我上次喺SKW天悅買嗰舊少成細半呀, 要織完先知呀

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

咁又唔可以話人地呃你喎...唔同人織, 有手鬆手緊,唔同花款,用嘅冷都唔同數量啦~ 係你自己買得太老定,好多人買冷點都會買多一舊做後備喎....

子爵府

回覆 allmylove 的帖子

我問佢織15針, 織到一條 她們說可以.....
仲指明她們的sample pattern 來說明的

結果~ 一嚿 織到一半都無...

就算手鬆手鬆都無咁誇呀??

我都是好心提提大家而已....

子爵府

hate3party 發表於 12-1-22 12:03
我織長冷衫要七個呀。佢同我講有多。我都二頭唔到岸。
擺明亂up~ 問佢e 條d 花點織, 又求其up

子爵府

sylcaca 發表於 12-1-22 12:08
我都領過野

我之前喺屋企附近日租檔買既真係織到好長, 我大仔條直程有冷剩織到多1條蝴蝶巾,

只有您明白我心情~ 嘻嘻嘻~

我去開個間貴4蚊, 2 嚿 織到親子頸巾, 一大一小添...
唔夠未再買過, 老實的...會預您岩岩好的份量...

現在要2 嚿才織到一條大人......

係唔服氣被人"老點" 唔老實......咁都唔係呃 係咩.......

我都係好心提提大家, 大家都係消費者, 學精明d 而已

首頁

尾頁

跳至