興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

有冇聽過呢D係乜野?係真定係呃神騙鬼?

侯爵府

有聽過,我有朋友好buy,我就無咩意見

子爵府

2018復活節勳章

聽過, 我有朋友有同佢狗狗做過; 佢自己都學過wor.
Monkey媽媽

大宅

有關動物傳心術

http://rosina.files.wordpress.com/2012/01/20111223-press-p4.pdf

大宅

有關動物傳心術

http://rosina.files.wordpress.com/2012/01/20111223-press-p4.pdf

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

動物傳心術

有聽過, 我等緊IT guy 搞的講座, 先可以去上堂. 或者你睇下佢本書, 先了解一下動物傳心術.

子爵府

好媽媽勳章

信,因為有親身經歷.
我大公主o係返黎我到時左眼已經有傷(我6寶都係領養返黎),
幾個月之後隻眼仔穿左,
要做手術修補返..
之後帶喇叭帶左成2個月.
漸漸佢好似同我鬥氣咁,
成日周圍痾...
仲衰到叫一叫我,等我望住佢之後跳上我張床到痾..
打又打過,鬧又鬧過都係咁...
周不時呢到一堆c,果到一灘尿...
之後有朋友介紹試下傳心問下佢想點la~

傳心師同大公主傳心之後同返我講,
原來佢覺得隻眼仔好唔舒服,
成日都濕濕地,好似好多水漿住隻眼咁...
而且佢成日覺得腳軟,
所以唔想踩到貓砂,
忍唔住先周圍痾...
仲叫姐姐(傳心師)同媽媽(我)say sorry,
叫我原諒佢.

當晚我攬住佢同佢講媽媽冇嬲你,
只要你唔好再周圍痾就可以喇~
媽媽好錫你ga....
之後........佢真係冇再周圍痾wor.......
我真係覺得好奇妙~
成個傳心過程都冇face to face見面ga,
只係send左張相比佢ja...
真係好神奇....

因為咁,我c6決定要學傳心,
希望可以幫人幫動物...

伯爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我覺得好問米FEEL LOR~
真係信則有不信則無...

侯爵府

回覆 Rain~* 的帖子

真係好奇妙!

傳心前,主人使唔使同個姐姐傾吓?
定係,佢會直接同貓貓接觸?
可否講多d個過程?
thx

伯爵府

Rain~* 發表於 12-2-2 00:00
信,因為有親身經歷.
我大公主o係返黎我到時左眼已經有傷(我6寶都係領養返黎),
幾個月之後隻眼仔穿左,

我相信人可以同自己的寵物用特別方法溝通
我未經歷過,唔知是否真的可以用動物傳心術知道動物的想法和內容
我都有稔過想去學架
不過send張相比佢就讀到曬(咁影相時可能有唔同表情/想法,咁出來的結果會否不同??)
你果時搵傳心師要幾錢架?

子爵府

好媽媽勳章

回覆:動物傳心術

係朋友嘅朋友介紹,free ga…成個過程大約係我先send大公主張正面相比佢,要睇到眼仔嘅(即係望鏡頭).比小小資料,名/品種/性別/年齡,想問嘅問題.完成傳心之後會send返email比我,係大公主想同我講嘅野.

子爵府

我相信人同動物係可以溝通既,不過傳心師,我就唔係咁Buy。

你點都要比少少資料佢,同佢講下主人同寵物既生活習慣等。。。

咁佢就實係呢啲位度發大黎講。

所以我唔係好信。

其實多同寵物溝通係好緊要,唔好成日怪責佢地。

係佢地犯錯的時候,諗下佢地近排缺少啲咩,或者生活上有咩突然改變。多啲攬下佢地,錫下佢地,多啲同佢地傾計,望下佢地對眼仔,同佢眼神交流下。寵物就唔會有太多問題。就唔需要搵傳心師。

寵物心聲的其中兩點:

Give me time to understand what you want of me
請給我一點時間,讓我了解你對我的要求是什麼.

Before you scold me for being uncooperative,please ask yourself if something might be bothering me. Perhaps I'm not getting the right food,or I've been run in the sun too long or my heart is getting old and weak.
當你因為責罵我的不合作、固執或懶惰之前, 請你想想, 是否有什麼正困擾者我. 或許我沒獲得我應有的食物,我已經很久沒在溫暖的陽光下奔跑, 又或者我的心臟已經太弱及太老.

大宅

回覆 回覆:joetreemo的帖子

給你們有關動物傳心術資料
http://www.butterflysense.com/chi/aim_of_ac.html

首頁

尾頁

跳至
熱門主題