夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

奶奶

翡翠宮

Re: 奶奶

買野比62 99都ok無計, 但點解有其他人一齊住咁小事都唔分擔下, 郁d都要叫個唔同住既人買呀 買水壺呢架野好簡單, 又無咩款色要揀, 我62 99 同姑仔住, 佢地d家電有問題都係搵我老公整或一齊買 (但會比番錢的) 而水壺呢d咁小既事佢地就會自己攪掂啫, 否則換轉係我, 我都會

公爵府

其實係咪你大伯叔仔教你62 & 99咁做架,我懷疑係喎

男爵府

熱水壺你又無份用, 為乜要你地出錢買喎!
幫佢地買個合用或選擇款式都無問題, 最多買左俾番錢你地! (車馬費都要喇!)
是否你老公係大仔, 樣樣事情都要依賴佢! 好似我62 99屋企有乜水電問題, 會第一時間call我老公幫手, 而我老公又無乜所謂, 佢個細佬乜鬼都唔曉, 我老公咪做左阿四囉!

公爵府

牛年勳章

我會叫老公問大伯&叔仔, 為什麼壤了都唔理, 佢答我唔知, 我就話俾佢知, 因為我們最近唔得閒返來, 妳們自己搞店佢啦!

:wink: :wink:

禁止訪問

男爵府

索性唔鬼買! 如果催你地買, 你地咪好聲好氣問番佢:點解你地自己唔買o既?

洋房

雖然你有權"慶"既!! 但係好似有d 咩囉, 係咪除左呢d, 重有果d呢d都令你覺得佢地成日依賴你老公, 當你老公係"老馮"呀????

禁止訪問

大宅

翡翠宮

若然係咁, 咁你睇開d啦, 反正都唔知可以服侍佢老人家幾耐, 至於個d廢柴咪當佢唔存在囉
0269annie 寫道:
我就一定唔買幣在我老公係愚孝既人99叫佢乜就乜又唔見佢叫佢D亞哥細佬做

別墅

掉番轉唸, 你大伯同叔仔同你62 99 住, 已經要時時照顧兩老, 而你老公就唔使同佢地住, 照顧佢地, 間中只係幫佢買下熱水壺, 咁都唔係好過份啫!
有時退一步海闊天空, 一家人, 和和氣氣咪好囉!
因為愛...所以等待...

男爵府

我叫我老公幫我裝層板係個廳度,叫左3年啦,都未做呀(宜家我有bb,佢"馮"旨唔裝啦!),佢阿媽阿爸一叫佢做野,佢就立即做呀(不會拖2個星期),你話我慶唔慶呀!!

別墅

sylviawong 寫道:
我叫我老公幫我裝層板係個廳度,叫左3年啦,都未做呀(宜家我有bb,佢"馮"旨唔裝啦!),佢阿媽阿爸一叫佢做野,佢就立即做呀(不會拖2個星期),你話我慶唔慶呀!!

咁就抵打喇, 無埋由厚此薄彼得咁緊要,
不過.....咪當佢孝順囉! 唔好呷99醋, 如果唔係棧同自己過唔去!
因為愛...所以等待...

珍珠宮

會唔會你地係最乘

複式洋房

你地有無比家用呀,如果無,會唔會成日話買這買那,要你地負擔一些呀。如果有,咁我真係唔係好明你62同99想點。

水晶宮

我就一定唔買幣在我老公係愚孝既人99叫佢乜就乜又唔見佢叫佢D亞哥細佬做

有次我奶 奶家裏壞了電飯煲,不久後我見有一個新的便問她"奶奶,買咗個新飯煲呀? 她說:是,妳老公買架!我當堂出煙[img align=right]http://www.dchome.net/emote/icon/101.gif[/img]因他之前話我聽唔知邊個買.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

我姑仔同99都係..屋企有任何嘢壞左, 都係叫你比錢買, 好多時個姑仔仲要睇好左牌子叫你比錢, 但係我地個個月都有比家用99. 而姑仔自己就一毫子都冇比. 有時老爺唔舒服, 個姑仔都仲好意思打電話叫我地去陪老爺去睇e生, 而佢就要去街, 99就約左人打牌 我對佢地一家人已經

洋房

都講得有道理喎!!!!!
455 寫道:
掉番轉唸, 你大伯同叔仔同你62 99 住, 已經要時時照顧兩老, 而你老公就唔使同佢地住, 照顧佢地, 間中只係幫佢買下熱水壺, 咁都唔係好過份啫!
有時退一步海闊天空, 一家人, 和和氣氣咪好囉!

別墅

睛靈勳章

買水煲只係小事 , 普通兩三百蚊都有啦 , 除非佢睇埋牌子型式指定係買邊隻 , 咁就乞人憎d。 :evil: :evil: 我果個99/62 叫佢做咩佢都會做 , 有時佢唔得閒就叫我做 ... 見佢地又唔係成日都係咁 , 又唔係d咩貴野 , 咁咪是旦 lo
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

首頁

尾頁

跳至