自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

上環(近MTR站)有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

我試過喺廣華醫院對出同我講無錢睇醫生,叫我俾100蚊佢,我話:亞婆,你邊度唔c服?我同扶你去睇啦,我幫你俾錢,跟住亞婆變臉&中氣十足,講粗口鬧我,又話我黑心,少少錢都唔肯俾
真係唔開心架!亞婆你話無錢食飯我都俾廿蚊你啦,扮病討一百蚊真係好大貪囉!!

pinkstore  唔俾就黑心:;pppp:俾你就笨啦  發表於 12-2-6 23:37

公爵府

吾好理佢
期待2019

子爵府

SoNyPig 發表於 12-2-3 22:46
我知你講邊個~我每次3點零行過樓梯都會見到佢( 大快X 個商場隔離)
維德個到?mouth:

starry^.^  唔係! 呢個係偉利廣場上面出口  發表於 12-2-4 13:56

子爵府

上環(近MTR站)有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

我中有單離譜既,晚上十點左右,中環地鐵站(已入閘),有個三十幾歲女人(疑似b6)左手拎住幾個毫子,同我講話爭幾蚊搭車
係米玩野呀大佬!!都入左閘又會唔夠錢既!!呃人都用下個蠢腦啦!!!

loklok148  低B得佢  發表於 12-2-4 10:59

珍珠宮

熱血金章

pcbu 發表於 12-2-3 23:02
我中有單離譜既,晚上十點左右,中環地鐵站(已入閘),有個三十幾歲女人(疑似b6)左手拎住幾個毫子,同我講話 ...

你講開MTR入閘, 亞仔亞女小學時, 係自己搭一個站返家, 因為可以唔洗過馬路, 沿商場就可以回家.
有次妹妹入左閘, 亞仔才發覺八達通冇增值, 仲已經係付數, 想入都入唔到閘. 又冇現金.

一個出面, 一個係入面, 妹妹好驚.

剛好有個警察經過, 亞仔向他求救. 警察叔叔向四周望兩望, 係衭袋攞左3元幫佢買張車票.
佢地先至成功登車.
真係好多謝警察叔叔幫忙.
但亞仔始終不改, 成日唔記得增值.

pinkstore  警察叔叔  發表於 12-2-6 23:36
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

引用:Quote:pcbu 發表於 12-2-3 23:02 我中有單

原帖由 toffeetong 於 12-02-03 發表
你講開MTR入閘, 亞仔亞女小學時, 係自己搭一個站返家, 因為可以唔洗過馬路, 沿商場就可以回家.
有次妹妹入 ...
好彩有警察叔叔

珍珠宮

上次係深水po入左閘之後有個男人冇啦啦行埋黎講恭喜發財,利是逗來(仲要真係申隻手出黎)

男爵府

環保接龍勳章

自從開放自由行後.. 香港都多咗好多呢類人..
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

落實自由行地鐵沿線!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章

回覆 starry^.^ 的帖子

我講那個是細細粒, 短頭白髮, 戴眼鏡, 廋身形的婆婆!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

clarafung 發表於 12-2-4 10:46
回覆 starry^.^ 的帖子

我講那個是細細粒, 短頭白髮, 戴眼鏡, 廋身形的婆婆!

由於已經習以為常 (佢一定係度), 我都無去記住佢有無戴眼鏡, 我見佢次次都坐係樓梯, 所以我唔知佢細唔細粒瘦唔瘦, 但都係好多白頭髮囉!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾年前我都試過俾人問拎錢搭車,唔多都會俾既...
但係依家就唔會囉,可能心態唔同咗,依家實在太多

clarafung    發表於 12-2-4 15:47

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:上環(近MTR站)有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

講明俾幾多錢嘅話(一百幾十)就一定唔會俾⋯

首頁

尾頁

跳至