母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

餵到2歲的媽媽,是否一直全人奶?

If not, do you supplement with formular or introduce more solid food?

伯爵府

Re: 餵到2歲的媽媽,是否一直全人奶?

我囝囝兩歲前都係全人奶。

過左兩歲,因我搬左屋,近公司,又奶量少了,只泵到4oz,唔夠佢一餐,所以我開始沒在公司泵奶,我放工回家才餵他。直到現在就黎3歲,我都有早、放工後、及臨訓前埋身餵他,但都有每餐補奶粉 (5oz) 給他!當然他午餐及晚餐都有食飯。
bb女 = 恩祺媽 :-)

侯爵府

我餵囡囡到而家(2歲半), 都係呢幾個月先比下鮮奶飲下, 佢到2歲都係全人奶, 我試過好多好多formula, 差唔多隻隻都try晒, 佢都唔肯飲, 所以唯有add solid food, 到近期 發覺佢都肯飲下(一日4安倒), 先開始比下fresh milk佢~~

大宅

我一歲之後有比豆漿同鮮奶個女飲,但不是固定的,當普通飲料.佢都鍾意飲,不過奶粉就唔肯.
主要都係飲人奶,同一日三餐飯麵加點心

我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

男爵府

Moses is still a breastfeeding child.( not a baby ..) , now he is 2 years 1 month, he loves my milk very much. I pumped my milk until he was 2 years old. When he started PN class, i stopped pumping as he cannot bottle of breastmilk in the morning..

now every morning, i will directly breastfed him before going to work, and then he will have his breaktfast in the morning( soya bean milk--homemade , or oat milk + bread or biscuits)

禁止訪問

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我囡囡3歲時,都仲係食全人奶,後來因為唔夠飽,先早、晚食一餐奶粉
依家囡囡3歲8個月,起身、臨訓都一定要食過先肯訓,我見佢都未有想戒的想法,一見我訓低,就要媽媽奶
我無咩特別的飲食習慣,只係照平時一樣,但收奶既野我就無食
My Two Princess

珍珠宮

好奇一問,點解你地bb唔肯食奶粉呢?因太杰?太甜?

我大囡食全人奶到18.5月大,之後補奶粉,同朝早,放工後同臨訓前埋身食.佢對奶粉完全冇抗拒喎.(可能係垃圾口?) 而家3歲大,會臨訓前食一餐;間中星期6/日會要求朝早都埋身食.

大宅

Dear all,
Thanks for your info. Actually, Tim loves my milk very much esp. when being fed directly. But, as my work nature can make me feel stressful, I'm afraid that I cannot sustain till 2 years old

I wonder if I need to introduce more solid food or try formular for him, though my supply is still Ok?

Shall I try goat milk?

Also, I planned to start to have 2nd baby when TIm is around 2 years old, do I need to stop bf so that I get higher chance to get pregnant?

複式洋房

我個女依家2歲, 都係全人奶.
不過佢好大癮. 在家見我就要食下.
出街就會好d. 在屋企成日都話要食.
有時食dinner前佢食左d奶, 就唔肯食飯.
你地有冇咁既experience?

別墅

Flora,

ahgoo is 21.5 months old now and so far he only drinks my milk. During weekdays, I feed him every morning, evening, midnight and he asks me to feed him anytime when I am at home on weekends. I don’t plan to give him any other milk except soya bean milk as his eats quite well on solid food. As far as he gets enough calcium from other food source I think it is fine for him to drink my milk only plus some soya bean milk (home-made).

I don’t think breastfeed will lower your chance of getting pregnant as far as your menstrual cycle resumes its normal pattern.
Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

大宅

^O^,
唔關抗唔抗拒, 只係一直餵開, 反正都有奶, 那為何要比奶粉??
ryan剛過2歲, 我仲有放工回家泵一次的習慣, 打算佢返左幼兒園之後才決定可能唔再泵, 如果遲d唔再泵, 咁下午o個餐佢想食我就打算比豆漿代替, 一定唔會比牛奶or奶粉! 早晚就一定唔會戎住! 而且ryan都冇意識要戎, 等佢自己決定啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊