母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

泵左一個鐘,左右各半粒鐘,加埋先得10ml。。。d奶係一滴滴咁流,點先可以多d?

大宅

回覆:點㨾可以多d奶

買通草煲湯飲

複式洋房

開始時,我也不夠,吃木瓜湯都唔得,最后比平時多吃一碗飯,就多起來,因奶是人體的愊產品,大人吸收夠,才有多余能量產奶,你試試吧,

大宅

食飯飲水瞓覺
同埋相信自己夠奶
再試埋Organic Mother's Milk茶包睇下有冇幫助

大宅

回覆:tebaby 的帖子

密密泵,開頭寧願泵短D時間泵多幾次,會多D。沖完熱水涼先泵都有幫助。妳BB幾大?

洋房

哪裡可買到organic mother milk tea bag?是否等於多奶茶?

大宅

引用:哪裡可買到organic+mother+milk+tea+bag?

原帖由 Kaiyanmow 於 12-02-09 發表
哪裡可買到organic mother milk tea bag?是否等於多奶茶?
Baby daily 有貨

大宅

我因隻腳& 全身都好水腫, 特別是隻腳, 於是去睇中醫, 叫佢幫我去水腫, 及通乳腺, 我個胸脹住脹住! 點知個無良中醫, 怕講咗若收水腫, 會收奶的事實, 就安慰我, 叫我用奶粉! 現在試了好多方法, 都只是一滴滴咁出, 搞到啊b好鬼大力啜, 令我覺得好痛! 又睇過啲母乳consultant, 又飲過organic mother milk tea bag, 湯當然有啦! 要用手弄, 才夠力, 搞兩次, 每次都用成半個鐘, 才得20ml! 心都恢晒

男爵府

回覆 smile2011 的帖子

係德國除左MILK TEA(still tee)之外, 仲有一隻叫" Milchbildungstee" , 我平時成日去既德國討論區入面D人話 Milchbildungstee 除左會多奶仲可以去水補鐵, 佢地話效果好過stilltee, 但係有時會多得滯好易塞~~

我未試過唔知得唔得, 但係我覺得可以試下, 因為個D成份全部都係D花茶完全冇藥, 如果你要個成份,你可以PM我~ 你可以試下係香港配唔配到~~~

唔好咁灰LA~~我本來都冇乜奶, 阿B食左半個鍾之後既重量同未食既重量比差左2g, 醫生話好似冇食過咁, 之後我一邊補奶粉一直邊飲stilltee, 到滿月就可以全人奶, 所以只要堅持就一定得~~

大宅

smile2011 發表於 12-2-9 02:37
我因隻腳& 全身都好水腫, 特別是隻腳, 於是去睇中醫, 叫佢幫我去水腫, 及通乳腺, 我個胸脹住脹住! 點知個無 ...

俾阿B啜多D啜多D啜多D,慢慢D奶就會番黎架喇。。。當然唔係一朝一夕的事,亦唔會有食物會令你立即多奶的~

加油呀!

別墅

回覆:Kaiyanmow 的帖子

I have stock - two pack (one not open yet , one open and I used two only),if u interet pls pm me

我係一個六隻貓貓既貓媽...而且今年九月都會做小寶寶o既媽媽!

http://fionalan2612.spaces.live.com

男爵府

我生完第三日都係滴滴仔,第四日因為唔想醫院補水,所以狂擠,又泵,一日好幾次。慢慢就擠嘅時間越來越短。我老公同個FD有幫我狂按乳腺,激痛,但之後出得好好多。

用泵有時會泵唔到。我用Freestyle,但右邊胸始終都係手快D同清D。左邊就泵已ok。你留意o下吖。

男爵府

泵前先引奶陣, 快好多!!

禁止訪問

引用:泵前先引奶陣,+快好多!!+

大宅

回覆 sexymami 的帖子

thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊