懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Off

子爵府

畀面勳章

回覆:有無剛懷孕媽媽><同我一樣下面有味.好難聞.?

我六周有些白色!腥味!

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:我有左1個幾月,,但唔知點解呢幾日下面好似

原帖由 mislcshan 於 12-02-04 發表
我有左1個幾月,,但唔知點解呢幾日下面好似有D酸臭味..
好難聞,你地有無咁架?
同埋好似多左D白黃色 ...
如果係痕既就最好去睇婦科檢查下,因為如果係念珠菌會影響阿b架!最重要保持乾爽,換多幾條內褲,盡量唔好用護墊,因為會焗住,仲要著純綿內褲!唔好用專用清潔液喇,因為用左佢你既陰道就唔識自己再分泌啲液體黎保護同清潔自己架喇!好多人都以為會乾淨啲,其實仲衰!

複式洋房

回覆:mislcshan 的帖子

Oceanus 講得很對,我是過來人,所以十分認同她,如再加上戒甜,效果更好。如果想慳的唔去睇婦科醫生,可以直接到有藥劑師的藥房買"婦女塞藥",500mg 份量,放一次就可以了。

複式洋房

有咗BB可以塞藥嘅咩 ?

伯爵府

牛年勳章

去健康院時同姑娘講,咁醫生會幫你攞d 分泌去驗
你呢個情況有可能係念珠菌或者b型鏈球菌

果時我都係咁,姑娘叫唔好用護墊 , 一日換幾次底底

幸福謝師奶  ME TOO~  發表於 12-2-14 10:35
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

別墅

回覆:mislcshan 的帖子

Try some cranberry juice. It helps also.

複式洋房

回覆:warmi 的帖子

可以塞藥,是產婦科醫生建議的,我懷孕初期都有過這種情況,塞過一次藥就好了。

大宅

畀面勳章

去睇婦科檢查下..會俾塞藥你架..

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

有左唔可以用個d女性清潔液架?

伯爵府

BK Milk勳章

你形容o既情況好似我之前陰道炎咁, 又係有白白黃黃一舊舊o既分泌, 仲要下面好臭好大陣味....同埋超級痕(不過見你無提到呢樣), 我諗你都係睇下醫生好o的, 始終有o左小b都係穩陣o的好....~~

伯爵府

我都覺得有陣味, 但冇痕!

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

如果未到產檢見醫生ge,呢段時又忍受不了,嘗試用清水(温水)用花灑沖洗下。總之有異味或痕就洗,新年前因為冇時間睇醫生,一痕就沖洗,之後冇事lu。記住非必要都唔好用女性專用洗滌液呀!佢好药咁有抗葯性ga
Susana

男爵府

mislcshan 發表於 12-2-4 17:37
我有左1個幾月,,但唔知點解呢幾日下面好似有D酸臭味..
好難聞,你地有無咁架?
同埋好似多左D白黃色 ...
我見有JM分享過呢個問題, 好多大緊肚既媽咪都有呢個問題, 亦都有用女性潔膚液的.

不過而家先知道原來好多大肚既媽咪有呢個問題, 真係唔講唔知.

心得分享: 大肚果時,下體會變左有咸魚味

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4677974&fromuid=836806

不過多數都係用Lactacyd隻倍護配方, 呢隻係for月經, 懷孕, 產後等特別日子用.

大宅

畀面勳章

我到試過,戒甜,千其唔好用女性潔膚液,最緊要保持清潔乾爽,勤換內褲

大宅

我10w但我仲有用Lactacyd呢隻架!我見佢寫懷孕都可以~乜原來唔可以架~

大宅

回覆 回覆:SpeedKara的帖子

我都有用,一直用緊,無唸過唔可以用喎。。我有朋友之前有左佢都一直有用。。。

別墅

引用:我10w但我仲有用Lactacyd呢隻架!我見佢寫

原帖由 SpeedKara 於 12-03-01 發表
我10w但我仲有用Lactacyd呢隻架!我見佢寫懷孕都可以~乜原來唔可以架~

...
我用左呢隻牌子後,有改善到分泌物及痕問題wow

大宅

我一直都有用,所以完全無發炎同臭味呢個問題,因好多年前簡中就會有陰道炎,現已用了七八年有多,呢個問題已遠離我,同埋係外用,點會影響到阿b.

大宅

引用:我一直都有用,所以完全無發炎同臭味呢個問

原帖由 karenleungb 於 12-03-01 發表
我一直都有用,所以完全無發炎同臭味呢個問題,因好多年前簡中就會有陰道炎,現已用了七八年有多,呢個問題 ...
我之前都有念珠菌, 問過醫生。
唔係話唔用得, 而係用開左, 怕會破壞左自己調節酸鹼值, 會依賴左呢類外用嘅用品, 一唔用就可能會再番發, 變左長期要用。
所以都係換多d 底底,飲多d 水去多d 廁所最好。。

首頁

尾頁

跳至