自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友在大陸買了這款電暖包給我:

插頭是兩腳的, 於是在日本城買了一個兩腳轉三腳的萬能蘇, 一叉電就燒了fuse, 請問什麼原因?
關唔關fuse 係1A事?
咁要去邊庶買插蘇, 買咩款先啱?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

侯爵府

無錯1A FUSE好易燒的,吾好係日本城買!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

了fuse ??

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

禁止訪問

大宅

hellomag 發表於 12-2-6 15:39
無錯1A FUSE好易燒的,吾好係日本城買!

請問應該買幾多A? 响邊度買?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

禁止訪問

男爵府

strongboymama 發表於 12-2-6 15:44
我以為樓主教整义燒.
我都淨係睇到义燒呢兩個字

侯爵府

m1m1sam 發表於 12-2-6 16:02
請問應該買幾多A? 响邊度買?
買旅行用果隻多用途插頭就可以喇!當然要買三腳啦!

大宅

hellomag 發表於 12-2-6 16:35
買旅行用果隻多用途插頭就可以喇!當然要買三腳啦!

但旅行用那些插唔到香港的socket喎! 香港要 220v 喎!

首頁

尾頁

跳至