自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

又講下公眾地方見到既冇品行為

個topic俾人lock左,但見到妳地講剪指甲,我真係好想講埋一份...

我都好怕人地o係公眾地方剪指甲,真係好核突呀! 上次去坐渡輪去梅窩玩, 本來船開啦,好開心同我既小朋友睇風景,就o係o個個時候,隔壁檯傳黎"啪啪"聲, 原來隔離有個三十幾歲既男人, 打開張報紙o係檯面,一路睇馬經一路施施然剪指甲,真係好核突呀! 仲好煞風景!

仲有好核突既係d人當眾撩鼻屎,上次我地一家三口坐巴士,因為人多,老公坐左我對面,我同佢隔離都坐左老伯(幾個老人家一齊上車,坐我地隔離)
我老公訓左, 我睇住佢隔離個老伯撩鼻屎,我好驚佢向下彈落我隻腳....又唔想睇佢撩又好驚佢彈落黎...
後尾臨落車, 我隔離o個個阿伯又撩,我唔敢睇,我見到我老公用"覺得佢好核突"既眼神睇住佢.... 我落車都唔敢踩過佢地坐完既位置(地下)....

仲有好核突既係成日見到d人食完香口膠周圍"痴"
bk閒人

大宅

Re: 又講下公眾地方見到既冇品行為

當眾梳頭都係冇品行為.但係好多長髮女士都好鐘意咁做.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我就經常係巴士度見到人剪指甲,好鬼C憎,我成日形住會彈落我個頭度.[img align=left]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/07text/D4-006.gif[/img]最老土個次個女人坐係我後面,一路辟辟聲剪指甲,一路係度咳.我終於頂唔順走去第2度坐.最慘我係出緊公司.搞到成日形住D頭髮好污糟.[img align=left]http://my.so-net.net.tw/waternene/D/02/D2-075.gif[/img]

民房

日光日白放工時間,係地鐵度,除o左隻鞋,棟起隻腳,用手.....摔腳指! 雖然我坐佢對面,不過都見到呢位呀伯呀腳甲好灰黃!至於味道........ 睇完番屋企可以慳番餐飯吾駛食!

男爵府

1. 剪指甲:不知所謂,甚缺德、缺乏公德心,完全沒有修養可言;
2. 在交通工具上大大聲講電話, 玩電話鈴聲;
3. 撩鼻屎,我即走
4. 咳唔用紙巾蓋口,向著前坐位乘客頭髮咳;

5. 不單只在交通工具上,在戲院聽電話,談話,不知所謂,以上各類人我可以迴避,這類缺德、自私鬼完全避無可避,最憎這類人,不幸遇上,我忍無可忍必出聲

至於「飛釘」,在office「起釘」相信大家都試過,如果釘掉在地毯上,清潔嬸嬸一定好煩,人家真的要蹲在地上「起釘」,我們有需要增加其他人的工作量嗎?她們雖然是負責清潔的,並不代表要「執」手尾 

公爵府

[size=large]1. 搭巴士將對腳"浪"喺對面位.
2. 喺架車嘔咗不顧而去.
3. 喺車大大聲講電話而且句句粗口.
:evil: :evil:
該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

好B 寫道:
[size=large]1. 搭巴士將對腳"浪"喺對面位.
2. 喺架車嘔咗不顧而去.
3. 喺車大大聲講電話而且句句粗口.
:evil: :evil:

係呀係呀,加多樣就係成車都爆晒,d人都將d物件手袋放係隔離坐,唔自動自覺攞起d野 :evil: :evil:

男爵府

大廚勳章

我今日離遠見到有條大陸燦new鼻屎...
佢new完仲大條道理咁high落電燈柱度...
就咁走左去..好心佢啦....睇見都毛管梀....
係度勸大家出街唔好周圍摸

男爵府

係好運中心對面小巴站,我在排隊等小巴. 
3-4:00PM

見到巴士站至小巴站嘅大街, 有個5-6歲既妹妹, 同似大陸人既媽說:”好急要 all care ”

咁呀媽叫佢 ”All 啦”.

咁個妹妹就除褲係地下all 屎. 
呀媽係側邊等,跟住攪掂就走.

舊新鮮 k k, 好快有隻狗咪去食左...

好難頂,好核突

我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

公爵府

係呀~~我喺大陸見過D狗食人KK呀~新鮮架!
我以為D大陸狗至好呢家嘢啫! 乜原來所有狗都....

PoohBB 寫道:
係好運中心對面小巴站,我在排隊等小巴. 
3-4:00PM

見到巴士站至小巴站嘅大街, 有個5-6歲既妹妹, 同似大陸人既媽說:”好急要 all care ”

咁呀媽叫佢 ”All 啦”.

咁個妹妹就除褲係地下all 屎. 
呀媽係側邊等,跟住攪掂就走.

舊新鮮 k k, 好快有隻狗咪去食左...

好難頂,好核突

大宅

搭巴士/地鐵等公共交通工具,「老奉」將自己的袋放係隔離個位。 有d仲要(扮)
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

大宅

版主

將d 餸放晌隔離位.
除鞋long 腳,對腳仲要係咁捽.
撩鼻屎,彈.
玩電話鈴聲.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

版主

你係邊道見到呀?
魚生 寫道:
[size=xx-large]飛釘

大宅

見到大肚婆都照煲煙

大宅

魚生 寫道:

你又玩啦!唔好好似我咁,只係起左一口釘就做左千古罪人!

我見過最憎既係d人為左小小事,係公眾地方大大聲鬧自己d仔女,大佬!d仔女係你自己生既!開口鬧人都要顧
我的女兒叫瑩瑩,2004年6月6日出生。 她是媽媽的洋娃娃;是爸爸眼中的頑皮女; 是麻麻的傻妹豬;也是爺爺的活寶貝! :-D

大宅

看見這句【多管閒事的阿婆 遇著唔鐘意無禮貌的人的小市民】......

[size=xx-large]好明顯仲係認為人地錯,自己o岩....唉!
celia141 寫道:
[quote]
魚生 寫道:

你又玩啦!唔好好似我咁,只係起左一口釘就做左千古罪人!

我見過最憎既係d人為左小小事,係公眾地方大大聲鬧自己d仔女,大佬!d仔女係你自己生既!開口鬧人都要顧

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
(watermelon) 寫道:
看見這句【多管閒事的阿婆 遇著唔鐘意無禮貌的人的小市民】......

[size=xx-large]好明顯仲係認為人地錯,自己o岩....唉![quote]

點止呀,佢仲私人PM埋比我呀.您地收唔收到呀?

首頁

尾頁

跳至