論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

20-jan 入左入境處
3-fen 入加快信
正常幾耐度批呢?呢排批得快唔快呢?

大宅

回覆:呢排入境批得快唔快?

麻麻地,我1月10日重新揀個工人,有加快再加快,但都要4月中到

男爵府

貢大鑊!我件公主3月中走la, 但我到依家都仲未搵到工人

男爵府

貢大鑊!我件公主3月中走la, 但我到依家都仲未搵到工人

大宅

打到去入境, 佢話呢排做緊1 月中既CASE .... >.<

佢話除非你有醫生証明之類, 証明你無工人會有極大問題
否則都係正常排隊

我真係俾D 姐姐就搞到就黎發癲 >>>>>.<<<<<<
前姐姐走左半年喇!!!!!!

而家揀左個現成, 又要等等等等等!!!!!!!!!!!!!!!!

HELP!!!!!

wcpcelia  thz for sharing  發表於 12-2-13 18:43

男爵府

我1月3號去Agent度簽約,今日收到電話話批左,工人大概月尾會到

大宅

Aphrodite 發表於 12-2-13 12:20
我1月3號去Agent度簽約,今日收到電話話批左,工人大概月尾會到

AGENT 打俾你?

我今朝打去入境問佢話做到一月中既申請
我係20 號, 仲未到我... >.<

大宅

我今日打過佢問,我係 31/1 入表去入境處, 佢話未處理, 我話我工人要走啦, 佢叫我send 封信比佢看看主任批唔批快d wor...

大宅

回覆 happymanman 的帖子

其實我都入左加快信, 不過接電話果個話, 個個都係用小朋友做REASON
唔會快得好多...

侯爵府

我1月7日簽contract, 上周入境處先出no.(上周agent先入加快), 但仲未有消息(因我賓賓做左一年走左佬冇返,agent話可加快), 但都唔見得有幾快.

男爵府

回覆 rr101305 的帖子

應該快啦!Agent話我ge係16號ge

子爵府

想生BB熱投

前排請,12月8日入紙,12月22日出visa,二個星期,沒有加快信。

男爵府

呢排入境批得快唔快?

我都好大件事 約就一月中簽 但拖到二月九先入入境處 到而家都未有number 我廿四號返工啦 睇怕有number後日日上入境處坐住等佢批都得啦

大宅

回覆 回覆:Elizah的帖子

咁快? 你請現成?

大宅

引用:我1月7日簽contract, 上周入境處先出no.(上

原帖由 29XX86 於 12-02-13 發表
我1月7日簽contract, 上周入境處先出no.(上周agent先入加快), 但仲未有消息(因我賓賓做左一年走左佬冇返,a ...
我都係姐姐辭職……但換新姐姐等左半年咁濟…… 頂唔順請左個現成,唉……屋企人又頂唔順湊咁耐,我同老公都要返工…… 唉……就黎神經衰弱……

男爵府

回覆 回覆:rr101305的帖子

唔係 我個agent無入到contract 我一月中已簽約 過年後隔好多日先知未入紙 即入領事舘 9號入入境處 而家一有nbr我要日日追 如果真係批唔切我就大檸樂 已經放左兩個半月產假 再拎假既我以後都唔使返啦

男爵府

我30/12簽contract,16/1收到入境處no.,1/2批visa,agent話最快可以13/2到香港,我有加快信&醫生証明,我個係海外菲姐姐~

子爵府

想生BB熱投

回覆 rr101305 的帖子

Directly hired from PH, submitted the application to the immigration on 8th Dec, received the visa in 2 weeks.

男爵府

cat130 發表於 12-2-13 23:57
我30/12簽contract,16/1收到入境處no.,1/2批visa,agent話最快可以13/2到香港,我有加快信&醫生証明,我 ...
what kind of 醫生証明 can speed up the process? Like an elderly need to be taken care by maid?
How about the kids?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好似菲姐會快過印姐

首頁

尾頁

跳至