自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

無線會係07年變為收費電視

今日有幾個sale o黎我個屋苑(村屋)sale野, 初時以為有咩野好野啦...?原來係衰野就真! 佢話07年無線將會轉為收費頻道,要$168個月(可以睇無線,明珠,tvb8所有頻道),佢仲話如果以家我裝就免費送鑊&解碼器, 但就要我由以家開始俾$168月費啊...聽完之後都費事睬佢呀,由以家開始俾$168俾佢到佢真正要收費個陣,個價錢都可以自己買個鑊啦...

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 無線會係07年變為收費電視

唔係 化.........

禁我地上 bk 咪少左好多話題??
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

男爵府

我相信佢

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

[quote]
芝達 寫道:
我相信佢

禁止訪問

子爵府

咁都講得出

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我都覺得

[quote]
芝達 寫道:
我相信佢

別墅

唔好信呀
[img][/img]

伯爵府

[quote]
芝達 寫道:
我相信佢

男爵府

就算係 07 年轉為收費電視, 都唔應該依家開始收費, 由依家到 07 年最少有 13 個月, 扣除解碼器按金, 都有幾百蚊剩, 買咩幾多層鑊都得喇, 使鬼佢送呀~呃人o既.
O 仔於 2005 年 6 月 12 日出生, 出生時體重 2.905kg, 身長 46cm 大小姐於 2001 年 11 月 8 日出生, 出生時體重 3.220kg, 身長 49cm 歡迎到 O仔的家 一遊 歡迎參觀我的論壇!

大宅

伯爵府

好媽媽勳章

去年也有個女仔這樣講
又話無線07年改為數碼...就要收錢
到時就會好貴...連部盒仔也要收錢
現在益你先唔收合仔錢

後尾老公出來話佢
tvb個牌係有線免費的公共牌(我忘了係咩全名..意思近似)
係唔收得錢的
你係唔係想累你公司無左個牌
哈哈哈

侯爵府

i don't believe too.

水晶宮

絕不可信
我都記得佢地個牌照係要提供免費服務架喎

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

數碼電視係會係07年開始,但係初期吾會覆蓋晒香港,而我地d電視亦會慢慢地轉做可以接收所謂標清或高清質數.tvb應該吾會收費,因為香港吾會沒有免費電視廣播,如果要收錢,應該會有另一間免費電視出現啦.我先前聽過一個講座,係關於數碼廣播,有電訊局d人講解香港電視廣播數碼化的時間表同tvb人講解佢地如何準備..不過我覺得吾好咁快買電視住,因為到時會有很多轉變.

大宅

我覺得個SALE 想 SELL TVB8......

佢咪咁講

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

信一成都死!!

伯爵府

個sales真係好有問題,若果無線係要收費既話,我相信報紙亦都會有報導。同埋07年先正式,無理由現在收費,簡直搵笨!

O媽媽 寫道:
就算係 07 年轉為收費電視, 都唔應該依家開始收費, 由依家到 07 年最少有 13 個月, 扣除解碼器按金, 都有幾百蚊剩, 買咩幾多層鑊都得喇, 使鬼佢送呀~呃人o既.
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我上個月有個sales就話我地條村幾年後要比錢先至睇到tvb
叫我每個月比百幾蚊仲有好多台送比我,仲話free6個月!

我答佢,我未聽過喎,無得睇咪算law,幾年後都唔知咩世界
或者你聽日都無左份工law!激c個sales

首頁

尾頁

跳至