自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

想同小朋友寄聖誕咭俾聖誕老人, 請問有無媽咪知道地址呢

大宅

Re: 想同小朋友寄聖誕咭俾聖誕老人, 請問有無媽咪知道地址呢

Santa Claus Office
FIN-96930 Arctic Circle
Finland

別墅

Re: 想同小朋友寄聖誕咭俾聖誕老人, 請問有無媽咪知道地址呢

這幾年我小朋友都有寫聖誕咭給聖誕老人, 封面寫 聖誕老人收, 寫回郵地址, 之後真係會收到由 '聖誕老人' 寫的聖誕咭, (當然聖誕老人係由 香港郵政局代筆) , 小朋友收會好開心, 如果寄去芬蘭, 真正的聖誕老人會否回信呢?

大宅

thanks! 我都想同d小朋友send呀! 請問會唔會有人回覆嫁??

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

我都想知,有冇回覆

複式洋房

我上年都有寄去fanland,但冇reply呀 :-(

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

suilangmui 寫道:
[quote]
suetfung 寫道:
我上年都有寄去fanland,但冇reply呀 :-(

Me too! What a waste of time! [/quote]

我都係呀, 無下文 :-( :-(

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我上年分別寄左比Finland 及 HK 既聖誕老人, Finland 一路都冇回覆, HK 就有呀, 仲寫左D 字添!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

mclam 寫道:
我上年分別寄左比Finland 及 HK 既聖誕老人, Finland 一路都冇回覆, HK 就有呀, 仲寫左D 字添!!

[size=medium]咁香港聖誕老人係親手用手寫還是用電腦打架??
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

子爵府

kam_1113 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

[size=medium]咁香港聖誕老人係親手用手寫還是用電腦打架??[/quote]我都想知呀
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

大宅

香港聖誕老人係親手用手寫, with real hand-writing.

禁止訪問

子爵府

咁如果寄俾香港既聖誔老人,咁應該幾時要寄出去架???

如果芬蘭嗰位呢?呢幾日至寄係咪已經太遲????

男爵府

me too,finland早成個半月寄都無回音
mclam 寫道:

男爵府

我上年都有幫小朋友寄比hk聖誕老人,有回覆比返來,囝囝果張就用人手寫名,重畫左個聖誕老人果樣上去,而囡囡果張都係人手寫名,再加一張barbie公仔貼紙。
至於幾時寄,我上年就好遲先寄,差不多聖誕前一個星期先寄,我諗大約係十二月開始寄都ok。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

寄芬蘭聖誕老人地址 :

背面需寫上回郵地址和貼$3郵票

To: Santa Claus
Natapiiri/Arctic Circle 96930,
Rovaniemi,Finland

別墅

每年都有好多世界各地既小朋友寄聖誕咭俾芬蘭聖誕老人, 因為太多, 所以佢唔會個個覆架. 而且好多時係一d義工幫手覆架咋.

大宅

比比 寫道:
我上年都有幫小朋友寄比hk聖誕老人,有回覆比返來,囝囝果張就用人手寫名,重畫左個聖誕老人果樣上去,而囡囡果張都係人手寫名,再加一張barbie公仔貼紙。
至於幾時寄,我上年就好遲先寄,差不多聖誕前一個星期先寄,我諗大約係十二月開始寄都ok。

八卦問下??!!咁我想問下你囝囝同囡囡寫咗d咩比聖誕老人??咁聖誕老人又回覆佢d咩??寫得多唔多字??
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

水晶宮

彤b^^ 寫道:
咁我想問,寫比香港個一位,聖誕老人,係咪淨係寫張卡,跟住唔洗寫地址淨寫"聖誕老人收"
就ok?

係呀~~
因為其實 係 郵差叔叔回信比我地架~~

首頁

尾頁

跳至