懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

囡囡成日好多氣同痰呀!

呢幾日仲嘔奶嘔得好勁,有痰唔知關唔關隻奶粉事呢(bb食緊a+)~有無媽咪都係咁呀?(bb而家15日大)
我有無野可以幫到bb呢?

別墅

Re: 囡囡成日好多氣同痰呀!

我個 bb 係咁..佢都係食緊A+, 我問過DOCTOR, 佢話無事, 個肺好清........
不過我聽到佢成日都好似好多痰咁, 我都唔知點算

子爵府

阿B都係食A+ ,係人奶+奶粉,
佢之前食奶粉都嘔痰, 可能奶粉太甜,
我之後問過人, 將奶粉溝多些水, 即開5匙落6安水,
o甘就無嘔痰啦!
你可以問下人意見先, 因健康院姑娘話唔好o甘做
又或者有無媽咪有無其他辨法

民房

哎呀~原來大家都係咁呀!真係要想想辦法呀!
5匙開6安水呀!會唔會唔夠營養呢?最kick手係我個b食
奶食得好差,已經過輕,好擔心呀!佢而家先食得2~2.5安奶咋!!
係啦!希望大家都有辦法令我地可以解決呢個問題啦

男爵府

PIGPIG246,
你BB幾大?
我囡出世時9磅,但佢現在又係食得少...2個月先食3-4安... :-(
我囡初時食a+都好多多氣同痰,跟住睇醫生轉左奶粉....但都有痰,可以係每餐前比多D水BB飲.....依家秋天仲容易有痰呀....如果可以煲米水比BB飲....都可以.....

民房

CALLYMUM:
我個bb今日先15日人仔咋!!之前12曰同出世時一樣重,都係6.6磅!仲要比健康院醫生隔幾日就見一見,所以我好擔心佢囉!e!咁係咪即係a+係好甜呢?定係其實隻隻奶粉都係咁甜呢~咁我都要耐唔中比d水阿囡飲啦~~米水好像要第二個月先食得呀!媽咪話米水好像可以比bb吸收d,易重d添呀!!
唔該晒呀!
咁你bb又幾大呀?

首頁

尾頁

跳至