跳至

首頁

尾頁

大宅

我的囡囡開始識得用手摸床頭個公仔啦!!

我個囡囡由淨係識得訓到而家, 我覺得佢學曉左好多野...好似而家對光線有反應,鍾意望光,鍾意眼定定望住我,我錫佢佢又識得笑.... 真係好開心呀...
而家扭食既時候,當我一放條紗巾係佢條頸仔既時候,佢就即刻收聲,咀仔打開等食...如果我放支奶係佢面前唔俾佢食既話,佢就會喊嚟抗議...
近幾日, 我見到佢用手摸床頭隻小蜜蜂音樂公仔同埋hello kitty公仔...佢真係摸架,唔係撞彩架....

各位10月媽咪,你地d仔仔囡囡而家開始學到d咩呀...??大家一齊研究下呀..
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 我的囡囡開始識得用手摸床頭個公仔啦!!

我個B 又係識飲奶時眼定定望住我! 同埋我覺得佢開始認人 la~

同埋又係知一有紗巾"竊"響條頸度就會收聲,知道有奶奶飲!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 我的囡囡開始識得用手摸床頭個公仔啦!!

我隻臭b...佢成個外星人咁既...
出世一飲奶圍條紗巾起頸就即刻唔出聲等食...耐唔比就EE哦哦鬧我...
依家重攪笑...一圍紗巾,個咀仔就郁黎郁去,好似已經啜緊個奶咀咁既嘴形,笑死我~
細細個比水佢飲又係...唔鐘意飲...又鬧...
一出世就成日係咁望住d米,一熄晒燈就驚架喇~~
已經識認人...佢一扭抱,我行埋bb床,見到我個樣就會即刻懶可憐咁扁嘴扭我抱佢,第2個佢係唔會架~~
佢又見得daddy少,daddy一放工番黎抱佢佢就會好似唔合佢係邊個黎架??咁樣望住佢,d眼神先笑死你~~
鐘意"坐"o係度睇住我做野...即係要搵幾個cusion疊起比佢斜斜地"坐"o係度...一放平佢就喊...因為睇唔到野...
我o係度行左行右,佢對眼就跟住我行咁望我...
我同佢講野(例如:好開心牙,係呀,好開心呀~好犀利呴bb,好勁呀~)會笑~人地抱住佢,之後我o係佢面前拍手之後同佢講話媽咪抱好冇呀??佢又笑~叫佢傻佬b呀,臭bb呀佢又笑~
早幾日重嚇死我呀,佢如常"坐"左起度,面向住我,我就o係房晾緊衫,佢"e"左好多聲我都冇理佢,我見佢冇喊咪唔抱囉~~
點知"e"左一陣,佢失驚無神好大聲咁"Aey"左一聲...我即刻走埋去:bb...你嗌媽咪呀??係咪嗌媽咪呀??之後佢係咁o係度笑...我話..死啦...你咁勁既...你咪外星人黎架...佢又o係度笑...開心死我呀!!
佢又成日玩我,有時餐與餐之間會比蜜糖水佢飲...飲飲下佢會扮喊"e"兩聲,我以為佢唔飲啦,令番奶咀出黎佢又喊...擺番入去佢又唔啜,係度用牙肉"咬"...我話你隻衰b...係咪玩媽咪,係咪玩媽咪...佢又o係度笑...
佢daddy唔係好識同佢掃風,有幾之斬係,餵完佢飲奶...佢daddy掃左好耐都掃唔到,同我講(講笑形式):我~唔~掃~喇~~~救命呀~~~佢都唔"eir"出黎既,之後抱比我...我話daddy冇鬼用呀,佢又o係度笑佢daddy...佢daddy咪話...丫,阿仔,你激死我喇~
有時兩隻手兜全佢格甩底坐o係度/撲o係我心口,佢會懶叻叻咁hold住個頭挺直個囉~~我成日都話佢:做咩呀,好大個拿依家,好勁拿??懶叻叻喎你...
重有,我買左隻音樂豬豬陪佢訓,佢依家識捉實佢黎訓架~~
總之好多好多野..講唔晒...佢真係好似外星人...
不過我見到好開心..hehe~~ 真係飲得杯落~

首頁

尾頁

跳至