嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章

陶瓷暖風機vs遠紅外線暖爐

請教用過這兩種暖爐的mami,可以給我意見嗎?
Thanks a lot!

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 陶瓷暖風機vs遠紅外線暖爐

我會揀遠紅外線暖爐

我係街試過二隻, 其實二隻都係要吹正先暖, 但陶瓷暖風機出風, 就好似吹風扇咁, 風到我想嘔~ 遠紅外線暖爐感覺似曬緊太陽, 舒服好多, 同埋慳電.

公爵府

醒目開學勳章

Dear Chili
Thanks

大宅

我兩種陶瓷暖風機&遠紅外線暖爐都有買.
完全同意chilli的所講的野. 附加係陶瓷暖風機雖然有濕氣噴出, 但D皮膚都仲會係幾乾, 但冇舊式暖爐咁乾. 至於遠紅外線果隻機就唔會, 因為佢係光的熱, 使個人暖, 但唔會"辣". 我部陶瓷暖風機都冇再用, 因為都幾"食"電.
chilli 寫道:
我會揀遠紅外線暖爐

我係街試過二隻, 其實二隻都係要吹正先暖, 但陶瓷暖風機出風, 就好似吹風扇咁, 風到我想嘔~ 遠紅外線暖爐感覺似曬緊太陽, 舒服好多, 同埋慳電.

別墅

CHILLI_MAMA,

which brand of 遠紅外線暖爐 did you buy? and how much?

大宅

BIO-SOLAR (健X坊賣緊果隻), $888.00 / 部. 我去年買兩部都冇得平.

大宅

CHILLI_MAMA 寫道:
完全同意chilli的所講的野. 附加係陶瓷暖風機雖然有濕氣噴出, 但D皮膚都仲會係幾乾, 但冇舊式暖爐咁乾. 至於遠紅外線果隻機就唔會, 因為佢係光的熱, 使個人暖, 但唔會"辣". 我部陶瓷暖風機都冇再用, 因為都幾"食"電.[quote]
chilli 寫道:
我會揀遠紅外線暖爐

[/quote]

睡覺時用咪好刺眼囉!

大宅

係呀, 呢個就係佢既缺點, 所以訓覺就唔會用的.
celiacat 寫道:
[quote]
CHILLI_MAMA 寫道:
完全同意chilli的所講的野. 附加係陶瓷暖風機雖然有濕氣噴出, 但D皮膚都仲會係幾乾, 但冇舊式暖爐咁乾. 至於遠紅外線果隻機就唔會, 因為佢係光的熱, 使個人暖, 但唔會"辣". 我部陶瓷暖風機都冇再用, 因為都幾"食"電.[quote]
chilli 寫道:
我會揀遠紅外線暖爐

[/quote]

睡覺時用咪好刺眼囉![/quote]

洋房

can I ask which brand of 遠紅外線暖爐 are you using and how much?

Many thanks!

首頁

尾頁

跳至