婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

有好的婦科中醫師介紹?

別墅

Re: 有好的婦科中醫師介紹?

各位姐妹,

有沒有好介紹

別墅

之前睇趙少萍中醫(近Time Square 的消防局),好多人搵佢醫婦科問題,包括陳慧琳,不過幾貴,$750一星期藥連診金。係開藥粉,不用煲藥,幾方便。最近朋友話新症book到1月,不過多數會早d有期。(Tel. 2891 3991)
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)
My two gracious gifts from God:
Ivan & Nattie

男爵府

$750一星期藥連診金,真係幾貴喎...中醫都要睇幾長時間喎...起碼都3個月啦....嘩....$750一星期藥連診金, 一個月都$3千大元....

別墅

Mariahung,

thanks. 幾貴, 下過最重要是有效果,價錢和北京同仁堂差不多,我5年前試過北京同仁堂也是開藥粉,不過很難喝.而且不見效果. :-(

別墅

mariahung ,

你自己有試過嗎?效果不錯嗎?請告知.謝了. :lol:

別墅

我舊年十月割完卵巢水瘤後睇佢調理身體,並想要BB,十月至十二月個個星期keep 住睇,中間佢叫我停2-3星期。今年一月份身體ok,佢叫我開始量體溫觀察卵子的生長情況及keep住補身,果個月就bingo咗,依家bb已兩個月大啦!初時有咗都有睇多兩個月安胎,五六個月時再被佢把脈食多一兩星期藥調理下。
不過,因為我到七個月時全身有濕疹,佢幫唔到我(可能d藥只重養胎),我轉睇另一個在美孚的女中醫(佢唔係專睇婦科)醫好d濕疹。
所以我覺得睇中醫要試先知夾唔夾自己的需要。
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)
My two gracious gifts from God:
Ivan & Nattie

別墅

mariahung,

我主要是女人病經痛血氣不足,腸胃不好,便秘,那我該看那位?

大宅

浸會中醫 -- 王玲

子爵府

醒目開學勳章

mariahung
可唔可以介紹一下醫好濕診既中醫呀 thx

別墅

Isaac,
可以告訴我更detail information.

大宅

mariahung

我都想要醫好濕診既中醫呀, thanks!

大宅

唔知有冇人睇過琉璃街羅輝医師,8、9年前好多人睇,
每次取4大包藥(10幾種)要成12碗水煲埋1碗,苦到
亞媽都唔認得!4大包都要成$650!
mariahung 寫道:
之前睇趙少萍中醫(近Time Square 的消防局),好多人搵佢醫婦科問題,包括陳慧琳,不過幾貴,$750一星期藥連診金。係開藥粉,不用煲藥,幾方便。最近朋友話新症book到1月,不過多數會早d有期。(Tel. 2891 3991)

大宅

Isaac_Ma 寫道:
浸會中醫 -- 王玲

to isaac_ma:

我都想去睇去, 但之前好似聽個有d comment話佢好寸吓, 係咪呢? 另外睇一次大約幾錢? 難唔難book? thx!

大宅

sese 寫道:
[quote]
浸會中醫 -- 王玲

to isaac_ma:

我都想去睇去, 但之前好似聽個有d comment話佢好寸吓, 係咪呢? 另外睇一次大約幾錢? 難唔難book? thx![/quote]

好寸??? no! I "see" her for 2 years, very nice ar!!!
:mrgreen:

幾錢? $120+medicines.

大宅

我唔覺喎,反而佢幾nice呀,又會關心

大宅

[quote]

大宅

有冇人看過銅鑼灣葉展生中醫.

民房

Heard many times that Kwong Wah Hospital (Waterloo Road) has a very good 婦科中醫師. Anyone know who she is. Please help. Thank you very much.

Sorry that I don't know how to type chinese but I will learn.

大宅

[quote]
sese 寫道:
[quote]

首頁

尾頁

跳至